Κορονοϊός Χαρδαλιάς: Έκτακτη ενημέρωση για Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα [vids]

Μοιραστείτε το:

Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Η ενημέρωση θα αφορά τα νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, τη Ροδόπη και τη Λάρισα. Υπενθυμίζεται ότι για τις τρεις περιοχές ανακοινώθηκε ότι μπαίνουν σε lockdown, καθώς ανήκουν πλέον στις κόκκινες περιοχές του υγειονομικού χάρτη.

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε νωρίτερα κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι αύριο, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κορονοϊού.

Θετικά στον κορονοϊό το 10% των rapid tests στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη, καθώς ιδιαίτερα απογοητευτικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα των rapid tests που διενεργούνται από το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμή το ποσοστό των θετικών αγγίζει το 10%. Σύμφωνα με το Έθνος, υπολογίζεται ότι κάθε ώρα διενεργούνται περίπου 300 τεστ. Μέχρι τις 12 περίπου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν 500 τεστ εκ των οποίων αρκετά είναι θετικά.

Σημειώνεται πως και η ανάλυση των λυμάτων είχε δείξει τις προηγούμενες μέρες αύξηση στην παρουσία του κορονοϊού στα λύματα κατά 500%. Τονίζεται πως τα 15 συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην παραλία μέχρι τις 20:00. Νωρίτερα, στο σημείο είχε σχηματιστεί μεγάλη ουρά στο σημείο όπου πραγματοποιούνται τα τεστ. Πλήθος κόσμου έχει σπεύσει στο σημείο. Το αποτέλεσμα του τεστ βγαίνει σε 10 λεπτά και ο πολίτης ενημερώνεται για το αποτέλεσμα με μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο.

Όπως εξήγησε στο Έθνος ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Χάρης Αηδονόπουλος, το προηγούμενο διάστημα δεν τηρήθηκε το τρίπτυχο των μέτρων στη Θεσσαλονίκη, αποστάσεις, μάσκα και καθαριότητα: «Εφησύχασαν τα νέα παιδιά και αυτό φαίνεται από τα κρούσματα ότι είναι από τις ηλικίες μεταξύ 16 και 40». Αντίστοιχα τα κρούσματα στην παιδική ηλικία, στην τρίτη και τέταρτη ηλικία μειώνονται.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ