Άγιος Σάββας κορονοϊός: 19 κρούσματα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο

Μοιραστείτε το:

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», με 19 θετικά κρούσματα κορονοϊού να έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από την επιβεβαίωση πως τρεις ιατροί της Β’ Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, πραγματοποιήθηκαν αμέσως απολυμάνσεις και, παράλληλα, ξεκίνησε εκτεταμένη ιχνηλάτηση τόσο στην Β’ Παθολογική – Ογκολογική Κλινική, όσο και στην Γ2 Ορθοπαιδική, και αφορά υγειονομικό προσωπικό και νοσηλευόμενους.

Με το πέρας της ιχνηλάτησης, βρέθηκαν συνολικά 15 κρούσματα στο προσωπικό, και άλλα 4 σε ασθενείς. Οι 15 εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί, είτε ασυμπτωματικοί είτε με ήπια συμπτώματα, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Επιπροσθέτως, τέθηκε καθεστώς καραντίνας για 25 άτομα από το προσωπικό, για προληπτικούς λόγους.

Από την πλευρά τους, οι 4 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί, μεταφέρονται εντός της ημέρας σε απλές κλίνες του νοσοκομείου αναφοράς ”Αμαλία Φλέμιγκ”.

Σημειώνεται πως, η Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική συνεχίζει τη λειτουργία της, ενώ η Β’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική προχώρησε σε αναστολή των εισαγωγών νέων ασθενών, μέτρο που θα διαρκέσει για μια εβδομάδα. Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν, μεταφέρθηκαν στην Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική.

Να σημειωθεί όοτι η Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, ενώ η Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική αναστέλλει τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα. Οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική μεταφέρθηκαν στην Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική. Παράλληλα, οι χημειοθεραπείες συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς για όλους τους ασθενείς.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, από σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται rapid tests σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείο, το οποίο αποτελείται από συνολικά 1.200 άτομα.

”Μια νοσοκόμα για 40 ασθενείς” καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κάνει λόγο για σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, οι οποίες αναπόφευκτα οδηγούν σε κατάρρευση του συστήματος υγείας, αλλά και διασπορά του ιού. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως σύμφωνα με τον αριθμό προσωπικού, κάθε νοσοκόμα αντιστοιχεί σε περίπου 40 ασθενείς. Παράλληλα, διαμαρτύρεται για ελλείψεις σε τεστ, εξηγώντας πως, ενώ οι καρκινοπαθείς πρέπει να ελέγχονται κάθε εβδομάδα, δεν πραγματοποιούνται ούτε τεστ σε εκείνους, ούτε και στο προσωπικό.

Η ΠΟΕΔΗΝ εξήγησε, μάλιστα, πως είναι σημαντικότατη έλλειψη αποτελεί και το ότι δεν πραγματοποιούνται εργαστηριακοί έλεγχοι στους συνοδούς, επιτρέποντας, έτσι, την πιθανή διασπορά της πανδημίας.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ