Χρηματοδότηση 14 χωριών για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας. Ενημέρωση Χαράλαμπου Καλού.

“Στην αυριανή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής παίρνετε απόφαση για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης καθορισμού του τρόπου εκτέλεσης του έργου ” βελτίωση Αγροτικής οδοποιίας του δήμου Λευκάδας”, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός.

“Πρόκειται για την πρώτη πρόσκληση που ο Δήμος Λευκάδας συμμετέχει και μπορεί να είμαστε και ο πρώτος Δήμος που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα Τρίτσης για την αγροτική οδοποιία, καθώς είναι η μεγαλύτερη πρόταση που έχει υποβληθεί ποτέ με προϋπολογισμό 2.404.000 ευρώ που αφορά 14 κοινότητες και με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον για τις κοινότητες και τα χωριά μας.

Τα 14 χωριά που αφορά η χρηματοδότηση είναι:

Δράγανο
Βουρνικά
Πηγαδησάνοι
Πλατύστομα
Κοντάραινα
Κάλαμος
Καρυά
Κατωχώρι
Λαζαράτα
Σύβρος
Φτερνό
Άγιος Πέτρος
Νεοχώρι καθώς και ένας δρόμος περιφερειακά της Λευκάδας στο Καλλιγόνι.

Ο Δήμαρχος  Λευκάδας ανέφερε ότι η μελέτη όλων αυτών των δρόμων έγινε από υπηρεσιακούς παράγοντες και τους ειδικούς συνεργάτες σε χρόνο ρεκόρ και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα.

“Επίσης θέλω να περάσω ένα μήνυμα σε όλους μας ότι αύριο εγκρίνεται πάλι για πρώτη φορά η μεταφορά των ογκωδών αντικειμένων σε εταιρεία η οποία έχει την κατάλληλη αδειοδότηση έτσι ώστε τα αντικείμενα αυτά να τυγχάνουν προβλεπόμενης διαχείρισης από το νόμο, καθώς τον τελευταίο ένα μήνα από τότε που έκλεισε η χωματερή, έχει σταματήσει η ανεξέλεγκτη εναπόθεση και αυτών των απορριμμάτων με την ευρύτερη έννοια και αυτό το αναφέρω γιατί με το συγκεκριμένο τρόπο η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με μία ολιστική προσέγγιση το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο σύνολο του, στην προσπάθεια ας μου επιτραπεί η έκφραση να ξεβρωμίσουμε τον τόπο.

Πλέον τίποτα δεν πρόκειται να εναποτίθεται στον ΧΑΔΑ Λευκάδας.”

Μάλιστα ο Χαράλαμπος καλός δεσμεύτηκε ότι σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει και σχετική ενημέρωση που θα αφορά ένα Όραμα της Δημοτικής Αρχής που μέχρι πρόσφατα ήταν μακρινό, ο συγκεκριμένος χώρος πού ήταν τα δεμάτια, των ογκωδών και των υπολοίπων απορριμμάτων, να μετατραπεί στον πλέον επισκέψιμο χώρο της Λευκάδας και να γίνει το περιβαλλοντικό πάρκο που έχουμε ονειρευτεί.

Επίσης είναι στις δικές μου προθέσεις να γίνει ένα συμβούλιο που να αφορά αποκλειστικά το πρόγραμμα Τρίτης, καθότι οι περισσότεροι θεωρώ ότι το γνωρίζετε έχει πάρα πολλές προσκλήσεις, η δημοτική αρχή έχει πέσει με τα μούτρα στην προετοιμασία για την υποβολή προτάσεων, οι οποίες θα αλλάξουν τον τόπο.

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8904 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*