Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: :«Καταγγελία του Διοικητή για τις αναθέσεις καθηκόντων Προϊσταμένων στο νοσοκομείο Λευκάδας».

 

Θέμα:«Καταγγελία  του Διοικητή για τις αναθέσεις καθηκόντων Προϊσταμένων στο νοσοκομείο Λευκάδας».

 

Στο νοσοκομείο Λευκάδας, όπως και σε πολλά νοσοκομεία δεν έχουν πραγματοποιηθεί κρίσεις Προϊστάμενων  για πάνω από μια δεκαετία. Αξιοποιώντας αυτό το γεγονός   οι  Διοικητές  αναθέτουν χωρίς αντικειμενικά και μετρήσιμα   κριτήρια,  προσωρινά  καθήκοντα που τελικά γίνονται μόνιμα, σε όσους θεωρούν ότι πρέπει  να Προΐστανται κλινικών και τμημάτων. Δυστυχώς τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν από χρόνια παραγκωνιστεί και οι Νοσηλευτικές Διευθύνσεις δεν γνωμοδοτούν για τους υπαλλήλους τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Διοικητής του νοσοκομείου Λευκάδας κ. Μπάκαβος,ο οποίος, ως απόλυτος κριτής και παντογνώστης αποφασίζει και διατάζει ποιος πρέπει να γίνει Προϊστάμενος και ποιος όχι, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο προκάτοχός του, Διοικητής  της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Στόχος  των αναθέσεων δεν είναι άλλος από την διάσπαση και τη διχόνοια μεταξύ  των εργαζομένων. Προς αυτή τη κατεύθυνση  αξιοποιείται  από τις Διοικήσεις  και η εύλογη  επιθυμία τους για την αναβάθμισήκαι ανέλιξή τους που συνοδεύεται φυσικά  και με το επίδομα θέσης ευθύνης.

Η  συνέχιση αυτής της απαράδεκτης   πρακτικής δημιουργεί, όπως ήταν αναμενόμενο, προβλήματα στην εύρυθμη  λειτουργία τμημάτων και κλινικών    και καλλιεργεί την καχυποψία μεταξύ των εργαζόμενων, πόσο μάλλον όταν αυτοί εργάζονται  στα ίδια τμήματα και κλινικές.

 

ΖΗΤΑΜΕ :

  • Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς αναθέσεων καθηκόντων Προϊσταμένων στο νοσοκομείο Λευκάδας.
  • Να γίνουν επιτέλους κρίσεις για την ανάληψη θέσεων ευθύνης μέσα από ανεξάρτητες επιτροπές με αδιάβλητες διαδικασίες,  μετρήσιμα και αντικειμενικά  κριτήρια, κάτι που ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ !
  • Αυξήσεις στους μισθούς που πετσοκόπηκαν τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να οδηγούνται σε ένα ανταγωνιστικό και αδυσώπητο  «κυνήγι»  διάφορων  επιδομάτων, όπως είναι και το επίδομα Προϊσταμένων.

 

Δεσμευόμαστε ότι  θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητα των  συναδέλφων μας κόντρα στις διασπαστικές πρακτικές και τις μεθοδεύσεις των Διοικήσεων και των Κυβερνήσεων!

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος  Η Γ. Γραμματέας

 

 

Βεργίνης Χρήστος                                                                                  Κρικώνη Λαμπρινή

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8580 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*