Απόφαση Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία Παύλου Φύσσα

Μοιραστείτε το:

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον χρυσυαγίτη Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στη ιστορική απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται πως το δικαστήριο αποφάσισε πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και καταδίκασε 7 πρώην βουλευτές του φιλοναζιστικού κόμματος .

Ένοχοι για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα -πέρα από τον Γιώργο Ρουπακιά- κρίθηκαν 15 από τους 17 κατηγορούμενους. Ειδικότερα, σχετικά με την υπόθεση Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι όλοι εκτός από Σαντοριναίο και Τσακανίκα λόγω αμφιβολιών. Ένοχοι κρίθηκαν οι Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τον χαρακτηρισμό εγκληματική οργάνωση, η Μάγδα Φύσσα φώναζε έξω από το δικαστήριο: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου», ενώ το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Η συγκλονιστική φωτογραφία της Μάγδας Φύσσα έξω από το δικαστήριο

«Νικήσαμε. Ο Παύλος τα κατάφερε» οι κραυγές της Μάγδας Φύσσα:

Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα από τη λαοθάλασσα των συγκεντρωμένων στο άκουσμα της απόφασης ότι όλα τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που είναι ένοχοι για ένταξη και και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο αποφάσισε:

  • Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση Μιχαλολιάκος Λαγός Κασιδιάρης Ματθαιόπουλος Γερμενής
  • Απλή και όχι διακεκριμένη οπλοφορία σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Γερμενή, Λαγός. Ένοχος για πυρομαχικά ο Παπάς.
  • Ένοχη κρίθηκε για ψευδορκία η σύζυγος του δολοφόνου του Φύσσα, Ρουπακιά, η Μαργαρίτα Μικελάτος.
  • Για την υπόθεση της επίθεσης στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ η έδρα απεφάνθη ότι η κατηγορία πρέπει να μετατραπεί από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, όπου κρίνει ενόχους τους συμμετέχοντες Αντωνακόπουλο, Καστρινό, Πανταζή και Χατζιδάκις.
  • Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες. ένοχοι και οι πέντε κατηγορούμενοι Αγορογιάννης, Ευγενικός, Μαριάς, Πανταζής, Παπαδόπουλος.
  • Ένοχος για όλες τις κατηγορίες ο Γιώργος Ρουπακιάς. Ένοχοι όλοι πλην δύο για συνέργεια στη δολοφονία του Φύσσα

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ