Κοσμάς Κορωναίος: ”Ο Λαός της πόλης δεν είναι ικανοποιημένος από την πρώτη χρονιά της νέας Δημοτικής Αρχής…”

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο κ. Κοσμάς Κορωναίος.

Ο Κοσμάς Κορωναίος είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός και ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας με την παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης ”Δημοτική Συνεργασία”.
Στο παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ως εκλεγμένο μέλος της Δημοτικής Αρχής Μπαίλη.
Ο κ. Κορωναίος εργάζεται εδώ και χρόνια ως νοσηλευτής στο Γενικό Νοσοκομείο της Πρέβεζας , ενώ έχει αναπτύξει και πλούσια πολιτιστική δράση ως μέλος της χορωδίας ”Αρμονία” που έχει αφήσει το καλλιτεχνικό αποτύπωμα της στην ιστορία της πόλης.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής Γεωργάκου, ακούμε την άποψη του για την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Πρέβεζας , την προσωπική του θέση για το ζήτημα της δυνατότητας ανέγερσης νέου νοσοκομείου που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας αλλά και τέλος για τα προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα.

Επίσης κουβεντιάσαμε αναλυτικά με τον καλεσμένο μας για το θέμα του master plan του Λιμανιού που έχει τεθεί στην δημόσια διαβούλευση αλλά και για το ενδιαφέρον για την επίτευξη στρατηγικής επένδυσης και συμφωνίας στην περιοχή του Καναλίου του Δήμου Πρέβεζας, σε συνεργασία του Δήμου με την Enterprise Greece Α.Ε. (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.). Τέλος ο κ. Κορωναίος μας μετέφερε το σχόλιο του για την ποιότητα του διαλόγου που διεξάγεται εντός Δημοτικού Συμβουλίου.

”Η ανάγκη δημιουργίας νέου Νοσοκομείου είναι αυτονόητη και το παλεύουμε αρκετά χρόνια..”

”Στην παρούσα φάση για μένα πιο σώφρον και δυνατόν θα ήταν να βελτιωθούν οι ανάγκες του υπάρχοντος νοσοκομείου…”

” Το Νοσοκομείο Πρέβεζας θεωρείται από τα καλύτερα δευτεροβάθμια νοσοκομεία της χώρας.., και από ιατρικής πλευράς και από νοσηλευτικής πλευράς..” ” Το διοικητικό προσωπικό επίσης αξιόλογα και αξιόμαχα στελέχη και έχουν κρατήσει ένα πολύ καλό επίπεδο..”

” Η ευθύνη του Γενικού Νοσοκομείου είναι να οδηγήσει το ασθενή στην σωστή διάγνωση..”

” Χρειάζονται προσλήψεις..” ” Δεν γίνεται να υπάρχουν δυο μόνο γιατροί στην παθολογική κλινική..”

” Δεν αρκεί η προσφορά μόνο των δυο αυτών αξιόλογων γιατρών , χρειάζεται κόσμος για να συνεχίσει να λειτουργεί το Νοσοκομείο…”

”Δεν αρκεί η προσφορά μόνο των δυο αυτών αξιόλογων γιατρών , χρειάζεται κόσμος για να συνεχίσει να λειτουργεί το Νοσοκομείο…”

”Δεν μπορεί το Νοσοκομείο Πρέβεζας να έχει μόνο δύο αναισθησιολόγους..”

”Άπαντες δυστυχώς αν και γνωρίζουν τα προβλήματα δεν παίρνουν πρωτοβουλίες..” ” Μείζον είναι λοιπόν η στελέχωση και μετά το κτιριακό..” ” Θα περίμενα από τον Δήμαρχο να απαιτήσει κονδύλια από την Περιφέρεια σε σχέση με την ενίσχυση του νοσοκομείου..”

” Η μέθοδος ΣΔΙΤ για την ανέγερση νοσοκομείων στην χώρα έχει αποτύχει…”

” Ο Λαός της πόλης δεν είναι ικανοποιημένος από την πρώτη χρονιά της νέας Δημοτικής Αρχής…”

” Οι διαφωνίες μου είναι πολλές τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε διαχειριστικό επίπεδο..” ” Δεν ανταποκρίθηκαν σ’ αυτά που προεκλογικά έταζαν..”

” Υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα στο σχεδιασμό της πόλης..”

” Θεωρώ ότι ο Δήμος δεν έχει αντιμετωπίσει σωστά το ζήτημα της πανδημίας..”

” Ένα ζήτημα είναι οι αθλητικοί χώροι αλλά και το κολυμβητήριο π.χ..” ” Χρειάζεται προσωπικό αλλά και συγκεκριμένες διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία..”

” Μου δημιουργούνται πολλές απορίες για το master plan..” ” Γιατί το ξαναδιαβουλευόμαστε τώρα..;” ”Γιατί το ξαναδιαβουλευόμαστε τώρα..;”

” Όλη η δουλειά που έγινε όλα αυτά τα χρόνια φτάνοντας σ’ ένα αποτέλεσμα, καλούμαστε τώρα να την ξανασυζητήσουμε, να ξαναδούμε λοιπόν αυτό το αποτέλεσμα..”

” Είναι δύσκολο να το κατανοήσει κανείς το master plan αν δεν έχει γνώσεις τεχνικές..”

” Επίσης δεν συζητιέται το κόστος…” ” Εγώ πιστεύω αυτό το master plan όπως ήρθε είναι ελλιπέστατο..” ” Υπάρχουν διαφορές..”

” Το master plan είναι ένα εργαλείο…” ” Δεν κοστολογήθηκαν οι προτάσεις..Κάτι δεν πάει καλά μ’ αυτό το θέμα…”

” Η σκέψη της επένδυσης το Κανάλι δεν είναι άσχημη..” ” Μου γεννιούνται και εδώ κάποιες απορίες.., 80.000 ευρώ για μελέτη σκοπιμότητας μου φαίνονται πολλά…” ” Η μελέτη σκοπιμότητας είναι κάτι άυλο..”

” Δεν υπάρχει ζύμωση στην τοπική κοινότητα Καναλίου για το συγκεκριμένο θέμα..”

 

About Ομάδα Σύνταξης 84484 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*