Ενημέρωση Χαράλαμπου Καλού για την ανώνυμη καταγγελία για τον δεματοποιητή και τις προσφυγές στην ΜΟΠΑΚ

Ενημέρωση αναφορικά με τον δεματοποιητή και το ζήτημα της ανώνυμης καταγγελίας που είχε γίνει πριν από περίπου δύο χρόνια, η εθνική αρχή διαφάνειας, με επίσημο έγγραφο της καταλογίζει ευθύνες και σε υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και σε αιρετούς.

Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός ξεκαθάρισε ότι τόσο η δική του εκτίμηση όσο και της Νομικής υπηρεσίας και υπηρεσιακών παραγόντων, οι ευθύνες δεν είναι σοβαρές με την έννοια ότι μία από τις καταγγελίες που είχε γίνει με τη μελέτη που είχε πραγματοποιηθεί είναι ότι ήταν φωτογραφικός, η μονάδα επιθεωρήσεων και ελέγχων απεφάνθη ότι δεν είναι, όπως επίσης και για το ζήτημα κατά πόσο ο δεματοποιητής ήταν χρησιμοποιημένος ή όχι ξεκαθαρίζει ότι δεν προέκυψε βασιμότητα των όσων καταγγέλθηκαν.

“Το σημαντικότερο όλων είναι πως είμαστε σε επικοινωνία με το ΥΜΕΠΕΡΑΑ σχετικά με την αποπληρωμή του μηχανήματος αυτού το οποίο όπως γνωρίζαμε και η προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και η νέα για περίπου δύο μήνες το έκαναν χρήση.

Το συνολικό ποσό είναι περίπου 800 χιλιάδων ευρώ, προσπαθούμε σε συνεργασία με το ΥΜΕΠΕΡΑΑ να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα για την καταβολή του ποσού από το υπουργείο για την αποπληρωμή του μηχανήματος.

Για να μπορέσει ο Δήμος Λευκάδας να έχει εναλλακτική, καθώς θα γράφονταν στην λίστα ελέγχου ότι έχουμε εντάξει μέσα στα ληξιπρόθεσμα στο ποσό του 1.570.000 και το θέμα του δεματοποιητή.

Ευελπιστούμε να μην προκύψει τέτοια ανάγκη και η αποπληρωμή του μηχανήματος να γίνει κανονικά.

Έχω εξηγήσει και στον διευθυντή κ. Μαμαλούκα για τα πολύ στενά χρονικά περιθώρια που έχουμε σε σχέση με τα ληξιπρόθεσμα γιατί είναι μέχρι το τέλος του μήνα και για οτιδήποτε νεότερο να είστε σίγουροι ότι θα ενημερωθείτε σε επίπεδο επικεφαλής.”

Κάνοντας μία αναφορά στην ΜΟΠΑΚ είπε ότι η δημοτική αρχή έχει στα χέρια της την απόφαση της μία των δύο προσφύγων και πιο συγκεκριμένα την προσφυγή της Μεσογείου για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της ΑΕΠΙΠΙ έναντι της Ηλέκτωρας, που ζητούσε να μην έχει το δικαίωμα η Ηλέκτωρ να συνεχίσει το διαγωνισμό, κάτι το οποίο δεν επετεύχθη, καθώς η απόφαση του διοικητικού εφετείου Πατρών δεν έκανε δεκτή την προσφυγή της Μεσογείου και στις 18 Σεπτεμβρίου εκδικάστηκε η προσφυγή της ΗΛΕΚΤΩΡ της ΑΕΠΙΠΙ που έκανε δεκτή εν μέρει την προσφυγή της Μεσογείου.

Αντιλαμβάνομαι ότι αν κάποιος δεν έχει εικόνα σχετικά με τις προσφυγές είναι λίγο δύσκολο να γίνει αντιληπτό, σε κάθε περίπτωση εκείνο το οποίο αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου για την προσφυγή της Ηλέκτωρ που εκδικάστηκε στις 18 προκειμένου να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα.

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8639 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*