Γιώργος Ζάψας: “Ο κ. Καχριμάνης καλείται να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά σε μια δύσκολη χρονική περίοδο…”

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 12 στον Prisma 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Γιώργος Ζάψας.
O κ. Ζάψας είναι περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου , επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης ”Κοινό των Ηπειρωτών”.
Ο Γιώργος Ζάψας με καταγωγή από την περιοχή του Δήμου Ζηρού, ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια στα Ιωάννινα , ενώ έχει εμπλακεί επίσης εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με την τοπική αυτοδιοίκηση ενεργά ως αιρετός εκπρόσωπος, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρία γύρω από μια σειρά ζητημάτων.
Συζητήσαμε αναλυτικά με τον κ. Ζάψα για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής των πολιτών της περιφέρειας Ηπείρου, τους οδικούς άξονες στην Π.Ε Πρέβεζας αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με τον Αμβρακικό και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

” Η χρονιά που πέρασε ήταν μια αφετηρία για μια νέα περίοδο αυτοδιοικητική…”
” Ο κ. Καχριμάνης που έλαβε ένα μεγάλο ποσοστό , 57% του έδωσαν οι συμπολίτες μας, καλείται να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά σ΄μια δύσκολη χρονική περίοδο..”
” Εμείς ξέρουμε ποια είναι η θέση μας..”
” Διαθέτουμε 7 περιφερειακούς συμβούλους και καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις..” ” Προσπαθήσαμε λοιπόν να παρέμβουμε σ’ αρκετά μέτωπα..” ” Κύριο ζητήματα που μας απασχόλησαν ήταν η σωστή λειτουργία της Περιφέρειας και η αντιμετώπιση της πανδημίας σ’ περιφερειακό επίπεδο.., Η διαχείριση και λειτουργία των προσφυγικών δομών που και εκεί δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις..”
” Η περιφέρεια δεν μπόρεσε να παρέμβει είχαμε τα προβλήματα και στην Άρτα, αν θα γίνει ή δεν θα γίνει εκεί δομή..”
” Είχαμε παρεμβάσεις ως παράταξη στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως και του Φυσικού αερίου εντός περιφερειακού συμβουλίου..” ” Δοκιμάζεται η αποτελεσματικότητα της περιφερειακής αρχής και του κ. Καχριμάνη στο ζήτημα της φθηνής ενέργειας αλλά και του φυσικού αερίου…” ” Δεν μπορούμε να περιμένουμε κεντρικά μόνο από το κράτος να δράσει..”
” Είχαμε μια συμφωνία για το τραίνο όμως, που έπειτα από δική μας πρόταση συζητήθηκε το θέμα στον περιφερειακό συμβούλιο και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση..” ” Το ζήτημα με το τραίνο έχει ξανάρθει στην επικαιρότητα..”
” Στάλθηκαν όλες οι προτάσεις στο Υπουργείο…” ” Δεν υπάρχει ακόμα οριστική μελέτη, αν και έχουν δαπανηθεί χρήματα..” ” Χρηματοδότηση για το έργο μπορεί να βρεθεί..”
” Έχουμε παλινωδίες στα μεγάλα έργα υποδομής συνολικά όσο αφορά τις μελέτες , είτε μιλάμε για τα έργο της σύνδεσης Ιόνια οδός Πρέβεζας ή το Γιάννενα- Κακκαβιά..” ” Γι’ αυτές τις καθυστερήσεις πρέπει να απολογηθεί η περιφερειακή αρχή..”

Ο κ. Ζάψας ήταν αναλυτικός σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στον Αμβρακικό αλλά και στο θέμα των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*