Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: «Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο Λευκάδας»

προς: 1. Διοικητή νοσοκομείου Γ.Ν. Λευκάδας

2.Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Γ.Ν. Λευκάδας

 

Θέμα : «Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο Λευκάδας»

 

Ψηφίστηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει το άρθρο 45 που προβλέπει «τη δυνατότητα παράτασης  μέχρι τις 31/12/2021  των συμβάσεων ΙΔΟΧ προσωπικού φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας που υπηρετεί στην κεντρική υπηρεσία και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας µε απόφαση του κατά περίπτωση αρμόδιου φορέα…»

Γνωρίζουμε ότι η νομοθετική αυτή ρύθμιση (που πάρθηκε κυρίως κάτω από το «βάρος» της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊούαλλά και από την πίεση που ασκούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων)  δεν εξασφαλίζει τη μόνιμη και  σταθερή δουλειά  με πλήρη δικαιώματα που έχουν ανάγκη οι συνάδελφοι στη σίτιση, καθαριότητα, φύλαξη και  φυσικά δεν ακυρώνει οριστικά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών.

Ταυτόχρονα, παραμένει ο κίνδυνος απόλυσης δεκάδων επικουρικών και μέσω ΟΑΕΔ εργαζομένων, που οι συμβάσεις τους λήγουν τους αμέσως επόμενους μήνες.

Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται:

  • Πέντε επικουρικοί γιατροί που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες κλινικών και τμημάτων (ένας ουρολόγος, ένας γυναικολόγος, μία παιδίατρος που η σύμβασή τους λήγει  τέλος του 2020. Μια  βιοπαθολόγος που η σύμβασή της λήγει τον Απρίλη του 2021, μια  γυναικολόγος τον Ιούλιο του 2021 και έπεται και συνέχεια αφού λήγουν και άλλες συμβάσεις γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού και διοικητικού  προσωπικού  τους επόμενους μήνες…
  • Δώδεκα επικουρικοί εργαζόμενοι (11νοσηλευτές-τριες και βοηθοί νοσηλευτριών και ένας εργαζόμενος στην πληροφορική που η σύμβασή τους λήγει από το Μάιο έως το Σεπτέμβρη του 2021)στους οποίους προστίθενται άλλος ένας τραυματιοφορέας που «έμεινε εκτός» των καταστάσεων επιτυχόντων της 2Κ/2019. Συνολικά 13 επικουρικοί συνάδελφοιπου καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις αντίστοιχες υπηρεσίες.
  • Έντεκα εργαζόμενοι μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ που οι συμβάσεις τους λήγουν σταδιακά από Φεβρουάριο 2021 (4 νοσηλεύτριες και βοηθοί νοσηλευτριών, 3 εργαζόμενοι στα εργαστήρια και το ακτινολογικό, 2 τραυματιοφορείς, 1 οδηγός και 1 εργαζόμενος στη τεχνική υπηρεσία) που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Τυχόν απόλυση των συναδέλφων, που έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας στο νοσοκομείο πέρα  από τα προβλήματα επιβίωσης στους ίδιους και τις οικογένειες τους, θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα  λειτουργίας στο πιο υποστελεχωμένο νοσοκομείο της περιοχής,ιδιαίτερα όταν οι σημερινές συνθήκες αναζωπύρωσης και εξάπλωσης της πανδημίας επιβάλλουν την άμεση ουσιαστική ενίσχυση με προσωπικό.

 

ΖΗΤΑΜΕ να παρθεί απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Λευκάδας  που να ζητάει από τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας  να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

Να μην απολυθεί κανένας από τους συναδέλφους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Να ενισχυθεί το  Νοσοκομείο Λευκάδας  με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες.

Ξεκαθαρίζουμε ότι θα  συνεχίσουμε τον διαρκή  αγώνα για τηνμονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις καθώς και για την οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του νοσοκομείου  με κατάργηση όλων των νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛπου προώθησαν και  προωθούν  και  τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ.Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός  λαός πληρώνουν ένα σωρό άμεσους και έμμεσους φόρους που θα  πρέπει να τους επιστρέφονται  πίσω, μέσα από τις δημόσιες δωρεάν  υπηρεσίες (υγεία, παιδεία κτλ).

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γ. Γραμματέας

 

Βεργίνης Χρήστος                                                                              Κρικώνη Λαμπρινή

 

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8639 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*