Ξυλοδαρμός καθηγητή: 14 μήνες με αναστολή στον πατέρα που χτύπησε εκπαιδευτικό στα Χανιά για τη μάσκα

Μοιραστείτε το:

Ένοχος κρίθηκε ο γονέας που βιαιοπράγησε εναντίον καθηγητή στα Χανιά, επειδή δεν ήθελε το παιδί του να φορέσει μάσκα. Η συνολική ποινή φτάνει τους 14 μήνες και έχει αναστέλουσα δύναμη υπό τον όρο να καταβάλει χρηματικό ποσό ύψους 400 ευρώ για κοινωφελή σκοπό ως δωρεά στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθέριου Βενιζέλου Χανίων.

Ο 40χρονος γονέας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απειλής σε βάρος του εκπαιδευτικού.

Η κατάθεση του εκπαιδευτικού

Κατά την κατάθεσή του, το θύμα ο 54χρονος εκπαιδευτικός περιέγραψε στο δικαστήριο τι συνέβη:

«Την ημέρα του αγιασμού, έπρεπε να επιτηρούμε τα παιδιά τα οποία θα έμπαιναν στον αγιασμό, να ελέγχουμε δηλαδή αν φορούσαν μάσκα. Κάποια στιγμή, είχα την πλάτη γυρισμένη στην πόρτα, ένας μαθητής δεν φορούσε μάσκα και πέρασε από μπροστά μου. Ήταν ο γιος του κατηγορουμένου. Δεν είχα προηγούμενα με τον μαθητή ή τον πατέρα. Του είπα λοιπόν, «λεβέντη μου βάλε τη μάσκα σου σε παρακαλώ», μου απάντησε «εγώ δε φοράω μάσκα». Του εξήγησα λοιπόν ότι αν δε βάλει μάσκα θα πρέπει να περάσει έξω και του έδειξα την πόρτα. Εκείνη τη στιγμή ήρθε προς το μέρος μου ο πατεράς του και μου έριξε μια κουτουλιά και μια κλωτσιά στο δεξί πόδι. Άκουσα τον πατέρα να ωρύεται, να λέει θα δεις τι θα σου κάνω, ξέρεις ποιος είμαι εγώ…». περιγράφει το flashnews

Τι είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος

Από την άλλη ο κατηγορούμενος στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του δικαστηρίου, καθώς αναγνώρισε το λάθος του. Ο δικηγόρος ζήτησε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο της ειλικρινούς μεταμέλειας. Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε πως δεν αναγνωρίζει το ελαφρυντικό.

«Την ημέρα του αγιασμού, είπα στον γιο μου αφού δε φορούσε μάσκα να καθίσει σε μια άκρη. Είδα τον γιο μου να τον τραβάει κάποιος από το χέρι, να είναι φοβισμένος και να κλαίει, οπότε θόλωσα και είπα στον καθηγητή με ποιο δικαίωμα ακουμπάς το παιδί μου και μετά του έριξα την κουτουλιά», κατέθεσε.

Η εισαγγελέας πρότεινε 6 μήνες φυλάκιση. Η πρόεδρος αποφάσισε ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Τελικά επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή με τον όρο της καταβολής χρηματικού ποσού 400 ευρώ ως δωρεά στο 2ο γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου για τις ανάγκες του σχολείου.

Έξω από τον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συνάδελφο τους, καταδικάζοντας όχι μόνο το συγκεκριμένο αλλά και κάθε περιστατικό βίας και επίθεσης σε βάρος εκπαιδευτικών

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ