Κορονοϊός: Ποια σχολεία κλείνουν λόγω κρουσμάτων

Τόσο εκπαιδευτικοί, όσο και μαθητές, βρέθηκαν θετικοί στον ιό, οδηγώντας αναπόφευκτα στην αναστολή λειτουργίας τμημάτων και σχολείων με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το προσωρινό κλείσιμο των:

  • 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (Αλεξάνδρεια)
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ (Λήμνος)
  • ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ (Λήμνος)
  • 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ (Καισαριανή)
  • 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ (Πύργος) – μόνο του τμήματος Β5
  • 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΟΥΤΩΝ (Ηράκλειο).

Κεραμέως : Θα έχουμε κρούσματα σε σχολεία

Η ύπαρξη κρουσμάτων στα σχολεία, δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη στο υπουργείο Παιδείας, αντίθετα ήταν κάτι αναναμενόμενο. Η ίδια η υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν τα παιδιά, όπως και όλοι μας, υπό τα νέα δεδομένα», είχε πει η Νίκη Κεραμέως,

Πρόσθεσε εξάλλου πως παρά την αγωνία που έχουν όλοι, σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων, πρέπει να «ακολουθούμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων και θυμίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες. Έχουμε υποχρέωση να επιστρέψουμε τα παιδιά στον φυσικό τους χώρο και ο φυσικός του χώρος είναι το σχολείο».

«Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η κατάσταση στα σχολεία»

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, την κατάσταση στα σχολεία. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νάσος Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε εκ νέου «τραγελαφική» την κατάσταση με τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα σχολεία, προσθέτοντας ότι εδώ και δυο μέρες η κοινωνία παρακολουθεί ένα μπαλάκι ευθυνών από την κυβέρνηση»,

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε πως «υπήρχε χρόνος για να γίνει το βασικό, δηλαδή καλύτερη και πιο αραιή κατανομή των μαθητών ανά τάξη» και πως «ήμασταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τάξη». «Εφόσον δεν μπορούσαν να βρεθούν περισσότεροι χώροι για να κατανεμηθούν οι μαθητές, θα έπρεπε να επιλεγεί η λύση πρωί-απόγευμα», είπε.

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84449 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*