Κορονοϊός νεκροί: Κατέληξε 97χρονη στο Παπαγεωργίου – Στα 317 τα θύματα στη χώρα μας

Μοιραστείτε το:

Αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων από κορoνοϊό στην Ελλάδα, καθώς άλλη μία ηλικιωμένη κατέληξε την Τετάρτη από τον Covid 19. Πρόκειται για μια γυναίκα 97 ετών, η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Τετάρτης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 317.

Νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του και μία 84χρονη, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ από τις αρχές του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων άγγιξε τα 13.730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. Από αυτά 2.433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά, 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σήμα κινδύνου από τον Εξαδάκτυλο

Σήμα κινδύνου για την επέκταση της πανδημίας εξέπεμψε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης -μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV- ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθώς δήλωσε πως αν δεν υπάρξει παρέμβαση από την Πολιτεία, είναι πολύ πιθανό τον Νοέμβριο να έχουμε όχι μόνο τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων αλλά και τετραψήφιο αριθμό ασθενών στις ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε πως δεν υπάρχει δίλημμα «οικονομία ή υγεία», καθώς αν δεν έχουμε υγεία δεν μπορούμε να έχουμε και οικονομία και σημείωσε πως το γενικευμένο lockdown έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο από την Πολιτεία για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά στους νέους ηλικίας 25 – 34 ετών ενώ τόνισε πως πρέπει να παρθούν μέτρα για να μην φτάσουμε σε αυτά τα σκληρά νούμερα και επιβεβαιωθούν αυτές οι προβλέψεις.

Υπενθυμίζεται ότι, αναφορικά με το ενδεχόμενο τετραψήφιου αριθμού κρουσμάτων, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου: «Ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανος. Οι αριθμοί δείχνουν έξαρση. Οι επιλογές είναι ή περιοριστικά μέτρα έγκαιρα ή κατάρρευση του συστήματος».

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ