Έβρος σύνορα: Επεισόδιο ανάμεσα σε κτηνοτρόφο και Τούρκους

Μοιραστείτε το:

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, στον Έβρο. Όλα ξεκίνησαν όταν κτηνοτρόφος που βρισκόταν στον Κάμπο των Φερών αντιλήφθηκε ότι ομάδα Τούρκων εισήλθε παράνομα σε ελληνικό έδαφος. Ο κτηνοτρόφος ζήτησε από τους οκτώ Τούρκους, οι οποίοι πέρασαν ως πρόσφυγες τα σύνορα, να σταματήσουν και να περιμένουν την Αστυνομία.

Οι Τούρκοι αρχικά επιχείρησαν να τον αγνοήσουν, εκείνος προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει, μέχρι που ακολούθησε συμπλοκή. Ο κτηνοτρόφος είχε στην κατοχή του καραμπίνα, την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε για να σταματήσει τους Τούρκους, έως ότου φτάσει στο σημείο η Αστυνομία. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, οι Τούρκοι κατάφεραν να αρπάξουν από τον κτηνοτρόφο το όπλο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε δύο φορές στον αέρα. Σημειώνεται δε ότι από τύχη δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Όταν έφτασαν τελικά αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο της συμπλοκής εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση οι οχτώ Τούρκοι και συνελήφθησαν. Στην ίδια περιοχή βρέθηκε η καραμπίνα του κτηνοτρόφου, ο οποίος διαθέτει νόμιμη άδεια για την κατοχή της.

Ο κτηνοτρόφος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι οι Τούρκοι τον χτύπησαν. Από την πλευρά τους οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι τους απείλησε με όπλο. Τελικά σχηματίστηκε δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ. τόσο για τους Τούρκους όσο και για τον κτηνοτρόφο για τα αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης, της απειλής και του νόμου περί όπλων.

Ο κτηνοτρόφος, από την πλευρά του, υπέβαλε μήνυση εναντίον τους για επίθεση, ενώ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για παράνομη είσοδο στη χώρα. Πληροφορίες του Evros-news.gr, αναφέρουν πως οι τελευταίοι «απείλησαν» ότι έστειλαν βίντεο από τα κινητά τους σε ανθρώπους με τους οποίους έχουν επαφές στην Ελλάδα και αυτοί επικοινώνησαν με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, εκβιάζοντας πως θα τα δώσουν στη δημοσιότητα και υποστηρίζοντας ότι κακοποιήθηκαν, αν δεν συλληφθεί και δεν απαγγελθούν κατηγορίες και στον Έλληνα κτηνοτρόφο.

Η είδηση προκάλεσε έντονη αναστάτωση στους συναδέλφους του νεαρού κτηνοτρόφου, αλλά και σε όλους τους κατοίκους των Φερών. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ