Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών: Κλείνει τμήμα λόγω κορονοϊού [vids]

Μοιραστείτε το:

Κλειστό θα παραμείνει από σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, το τμήμα εκτέλεσης ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Ο λόγος είναι πως μία υπάλληλος βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Για το γεγονός ενημερώθηκε το βράδυ της Τρίτης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης. Αμέσως, σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ αλλά και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Έχει ήδη γίνει απολύμανση στα συγκεκριμένα γραφεία και σήμερα το απόγευμα αναμένεται να γίνει απολύμανση σε όλο το κτίριο της Εισαγγελίας. Στο τμήμα υπηρετούν 17 υπάλληλοι οι οποίοι θα υποβληθούν σε τεστ τις επόμενες ημέρες. Σε λειτουργία παραμένει το τμήμα της Εισαγγελίας που αφορά σε κρατούμενους, δηλαδή συλληφθέντες σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης.

Στέλιος Πέτσας: Δεν αποκλείεται ένα νέο lockdown

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο νέου lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού στην Αττική, εκφράζοντας την ανησυχία του για την έξαρση των κρουσμάτων. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Το πρόβλημα είναι δυναμικό, εξελίσσεται», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέου lockdown είπε: «Δεν αποκλείουμε τίποτα, όλα είναι στο τραπέζι. Δεν υπάρχει δίλημμα «οικονομία ή υγεία». Έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής». Συνέχισε πάντως λέγοντας ότι «τώρα δεν είμαστε εκεί, αλλά στο τραπέζι πρέπει να έχουμε όλες τις επιλογές. Το πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο θα καθορίσει τις αποφάσεις».

«Τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων και ασθενών στις ΜΕΘ αν δεν υπάρξει παρέμβαση»

Σήμα κινδύνου για την επέκταση της πανδημίας εξέπεμψε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης -μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV- ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθώς δήλωσε πως αν δεν υπάρξει παρέμβαση από την Πολιτεία, είναι πολύ πιθανό τον Νοέμβριο να έχουμε όχι μόνο τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων αλλά και τετραψήφιο αριθμό ασθενών στις ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε πως δεν υπάρχει δίλημμα «οικονομία ή υγεία», καθώς αν δεν έχουμε υγεία δεν μπορούμε να έχουμε και οικονομία και σημείωσε πως το γενικευμένο lockdown έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο από την Πολιτεία για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού. (διαβάστε αναλυτικά)

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ