Έρευνα στις φυλακές Πατρών: Βρήκαν μέχρι και αποστακτήριο αλκοόλ για τσίπουρο

Μοιραστείτε το:

Μια ακόμη έρευνα, αυτή την φορά στο κατάστημα κράτησης στην Πάτρα πραγματοποίησαν άνδρες της ασφάλειας με την συνδρομή ανδρών της ΟΠΚΕ. Σε αυτή εντοπίστηκε μέχρι και πλήρες αποστακτήριο για τσίπουρο.

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα πραγματοποιήθηκε, από χθες το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες, σε τρεις πτέρυγες (8 θαλάμους και 3 κελιά) των φυλακών Πάτρας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης και τη συνδρομή Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, διμοιρίας υποστήριξης και παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 28 αυτοσχέδια μαχαίρια, 8 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,8 γραμμαρίων, 1 κινητό τηλέφωνο και 1 αυτοσχέδιο πλήρες αποστακτήριο αλκοόλ για τσίπουρο.

Προανάκριση διενεργεί η αρμόδια τοπική αστυνομική Αρχή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Έρευνα στις Φυλακές Πατρών μετά από συμπλοκή κρατουμένων

Κατά τη διάρκεια άλλης έρευνας στις 25 Αυγούστου σε 4 θαλάμους και κοινόχρηστους χώρους πτέρυγας του Καταστήματος Κράτησης Πατρών από σωφρονιστικούς υπαλλήλους είχαν βρεθεί και κατασχεθεί 2 αυτοσχέδια μαχαίρια, 23 και 12 εκατοστών, μεταλλική ράβδος 75 εκατοστών, τριπλή ξύλινη ράβδος 60 εκατοστών, με προσαρμοσμένη βίδα στο ένα άκρο, ξύλινη ράβδος 42 εκατοστών, με προσαρμοσμένη βίδα στο ένα άκρο, 2 αυτοσχέδια μαστίγια, 2 κάλτσες, εντός των οποίων υπήρχαν πέτρες και μπαταρίες και κινητό τηλέφωνο.

Έρευνα στον Κορυδαλλό

Πριν από μία εβδομάδα, στις 8 Σεπτεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί αιφνιδιαστική έρευνα στα κελιά καταδικασθέντων για υποθέσεις τρομοκρατίας στο υπόγειο των γυναίκειων φυλακών Κορυδαλλού, από τις αρχές του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή των κρατουμένων βρέθηκαν αυτοσχέδια ξύλινα και μεταλλικά ρόπαλα, τα οποία κρατούσαν σε κοινόχρηστο χώρο των φυλακών. Επίσης, σε ένα από τα κελιά που κρατούνται μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο και μεγάλος αριθμός από τηλεκάρτες.

Ακόμη στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον κοινόχρηστο χώρο και σε δύο κελιά της Β’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κατεργασμένου και ακατέργαστου χασίς και άλλων ναρκωτικών, τα οποία ήταν θαμμένα σε λάκκους. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν μικροποσότητες χασίς, ηρωίνης και τριμμένων φαρμάκων, σπόροι κάνναβης, ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και ένα ψαλίδι, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο φορτιστές και ακουστικά και καλώδια USB.

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ