Καρά Τεπέ Μυτιλήνη: Εθνοφύλακας ανυπομονούσε να πυροβολήσει πρόσφυγες

Μοιραστείτε το:

Σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα Μέσα Ενημέρωσης με την ανάρτηση εθνοφύλακα από την Καλλονή ο οποίος μάλιστα τυχαίνει να είναι και μέλος Συμβουλίου Κοινότητας, σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα της Λέσβου stonisi.gr.

Ο συγκεκριμένος πολίτης με δημόσια ανάρτηση του δημοσιοποιεί φωτογραφία του από παλιότερη στρατιωτική άσκηση στο χώρο του πεδίου βολής όπου στήνεται ο νέος καταυλισμός και γράφει: «Εδώ είμαι στο πεδίο βολής που στήνουν τις σκηνές…. ανυπομονώ πότε θα ξανακάνουμε βολή αυτή τη φορά με φυσικούς κινούμενους στόχους».

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Υποστρατήγου Διοικητή του Στρατιωτικού Σχηματισμού, ο συγκεκριμένος εθνοφύλακας απολύθηκε σύμφωνα με Άρθρο στον κανονισμό Εθνοφυλακής που προβλέπει ότι  Εθνοφύλακας απολύεται όταν υπάρχουν λόγοι απείθειας ή λόγοι ασφάλειας. Μάλιστα, από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ζητήθηκε η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σκηνές για 5.000 ανθρώπους

Σκηνές για 5.000 ανθρώπους έχουν ετοιμαστεί στον νέο χώρο υποδοχής για μετανάστες και πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ της Λέσβου, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σημείωσε, όμως, ότι «το πρόβλημά μας είναι η μεγάλη άρνηση των ιδίων να επιστρέψουν στο ΚΥΤ. Ενώ έχουμε ανοίξει μια υποδομή για 5.000, έχουν επιστρέψει 800-900 στις σκηνές, καθώς για πολλούς από αυτούς η καταστροφή της Μόριας είναι αφορμή για να πιέσουν τη μετεγκατάστασή τους στην Ευρώπη».

«Εμείς στείλαμε μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να φύγει από τη Λέσβο», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, εξηγώντας ότι μπήκε φρένο με το μήνυμα αυτό σε όσους επιχείρησαν να περάσουν την εικόνα ότι το να βάζεις φωτιά παίρνει και επιβράβευση με μετακίνηση στην Ευρώπη».

«Η διαχείριση θα γίνει στο πεδίο και με όρους ανθρωπιστικούς και φροντίδας. Πέραν των ασυνόδευτων και των ευάλωτων, δεν θα αφήσουμε προϋποθέσεις για δημιουργία τέτοιων μηνυμάτων», διεμήνυσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ασυνόδευτα παιδιά

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν απομακρυνθεί όλα τα ασυνόδευτα παιδιά από τα Κέντρα Υποδοχής σε νησιά και Έβρο, με στόχο να έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς χώρους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή παραμένουν στα ΚΥΤ του Φυλακίου του Έβρου 96 παιδιά, στη Χίο 86, στη Σάμο 110, στη Λέρο 21 και στη Κω 18, σύνολο 331 παιδιά τα οποία άμεσα θα μεταφερθούν σε δομές της Βόρειας Ελλάδας . Στα τέλη Ιανουάριου, στα 5 ΚΥΤ των νησιών και στο ΚΥΤ Φυλακίου ζούσαν 1.877 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, εκ των οποίων τα 1.200 στο ΚΥΤ Μόριας. Τόσο η υλοποίηση του προγράμματος εθελοντικής μετεγκαταστάσης σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ όσο και η αύξηση των θέσεων σε δομές μακροχρόνιας φιλοξενίας στην ενδοχώρα, επέτρεψαν τη μεταφορά των 800 και πλέον ασυνόδευτων ανηλίκων κατά τους προηγούμενους μήνες.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ