Άνοιγμα σχολείων: «Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε» – Το μήνυμα Κεραμέως για τη νέα σχολική χρονιά

Μοιραστείτε το:

«Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι», τονίζει στο μήνυμά της για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. «Επιστρέφουμε στα θρανία, τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους δασκάλους και τους καθηγητές μας, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Μαθαίνουμε ασφαλείς», αναφέρει.

Ευχόμενη καλή σχολική χρονιά σε όλες και σε όλους, η υπουργός σημειώνει ότι οι προτεραιότητες είναι δύο: αφ’ ενός να συνεχιστεί όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται η «απαραίτητη για όλους εκπαιδευτική διαδικασία», αφ’ ετέρου να προστατευτεί η «πολύτιμη υγεία των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών μας, των οικογενειών μας».

«Μια νέα χρονιά ξεκινά γεμάτη όρεξη για μάθηση, ελπίδες, προσδοκίες, αλλά και με τις ιδιαιτερότητες μίας νέας κανονικότητας», υπογραμμίζει η κ. Κεραμέως και καταλήγει: «Τους περασμένους μήνες δοκιμαστήκαμε πολύ. Όμως προσαρμοστήκαμε, αλλάξαμε τις συνήθειές μας και βγήκαμε νικητές. Έτσι και τώρα, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι».

Ζαχαράκη: Το πρώτο κουδούνι σημαίνει μία δυναμική νέα αρχή

«Ίσως οι όροι να έπρεπε να αλλάξουν κάπως φέτος, όμως όλοι μαζί πεισμώνουμε και επιμένουμε να ξεκινάμε με αισιοδοξία, ώστε καμία δυσκολία να μην κοστίσει σε κανέναν μας το βασικότερο αγαθό όλων: την Παιδεία». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Ίσως η εικόνα των φίλων μας, των δασκάλων μας σήμερα να μας ξενίζει. Όμως, ο ήχος του κουδουνιού δεν παύει να σημαίνει μία δυναμική νέα αρχή, νέους στόχους και όρεξη για δημιουργία», προσθέτει.

Η υφυπουργός αναφέρει ότι μπορεί να άργησε το φετινό πρώτο κουδούνι, «μα έπρεπε». «Το περιμέναμε πιο αποφασισμένοι, γι’ αυτήν τη νέα χρονιά, από ποτέ», τονίζει και αναφέρει ότι το φετινό άνοιγμα των σχολείων μας, είναι «γεμάτο πρωτόγνωρες προκλήσεις»: «Προκλήσεις τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί μέσα στο σχολείο. Τον χώρο που αποτελεί το σπίτι μαθητών και δασκάλων, εκεί όπου τα όνειρα αποκτούν σάρκα και οστά και ξεκινά ο αγώνας κάθε ανθρώπου για μια ποιοτικότερη ζωή».

Και καταλήγει η κ. Ζαχαράκη: «Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και γενναιόδωρη για όλους, σε πείσμα των καιρών! Καλή αρχή! Και στα πρωτάκια μας!».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ