Άνοιγμα σχολείων: Γονείς αρνητές μάσκας πρώτη μέρα στο σχολείο – Τι είπαν στο MEGA [vid]

Μοιραστείτε το:

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων και των επιστημόνων στη χώρα μας έχουν καλέσει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους με μάσκα στο σχολείο καθώς – όπως λένε – δεν εγκυμονεί κινδύνους, ωστόσο ορισμένοι φαίνεται ότι δεν έχουν πειστεί. «Θα συνεχίσω να φέρνω τα παιδιά στο σχολείο και να μην τα δέχεται το σχολείο με βάση την υπουργική απόφαση» είπε γονέας από το 55ο δημοτικό σχολείο Πάτρας όπου βρέθηκε η κάμερα του Κοινωνία Ώρα MEGA, με τους μικρούς μαθητές να έχουν αρχίσει να εισέρχονται στο χώρο για το πρώτο κουδούνι.

Όπως φαίνεται από το λεγόμενα του πολίτη, μεγάλη ευθύνη γι αυτές τις αντιδράσεις φέρει και η ενημέρωση από τις υγειονομικές αρχές που δεν ήταν σταθερές από την αρχή της κρίσης, αλλά υπήρξαν αλληλοαναιρούμενες οδηγίες άλλες φορές υπερ της μάσκας κι άλλες φορές κατά της μάσκας, αντί να είναι από την αρχή καθολική και υποχρεωτική η χρήση της. «Φυσικά και δεν θέλω να βάλουν τα παιδιά μου μάσκα. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θανάτους η μάσκα, όπως έγινε στην Κίνα. Αποφάσισε η ανέτοιμη και ανέντιμη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να μην αφήσει τα παιδιά να αγιαστούν. Δικαίωμά του μέχρι να λήξει η θητεία του», σημείωσε ο κ. Αγγελής.

«Θα συνεχίσω να φέρνω τα παιδιά στο σχολείο και να μην τα δέχεται το σχολείο με βάση την υπουργική απόφαση», πρόσθεσε ο ίδιος. «Μας έχουν πει ψέματα, αναιρούν τα ψέματα. Μας λένε ότι πλέον η μάσκα κάνει καλό. Δεν δίνεται βήμα στους επιστήμονες που λένε ότι η μάσκα δεν κάνει καλό. Η άποψη ενός γονέα είναι ελάχιστη μπροστά στην άποψη ειδικών», κατέληξε ο κ. Αγγελής.

Βάσει των οδηγιών από το υπουργείο Παιδείας, δεν επετράπη στα παιδιά να εισέλθουν στο σχολείο, ενημερώθηκαν οι γονείς τους για την υποχρεωτικότητα της χρήσης της μάσκας και εν συνεχεία αποχώρησαν. Κάποιοι γονείς οι οποίοι ίσως να μην έχουν πειστεί καν για την ύπαρξη του κοροναϊού, έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν ότι προτιμούν να μην πάνε τα παιδιά τους σχολείο για ένα χρόνο, προκειμένου να μην φορέσουν μάσκες. Αρνητές μάσκας – ευτυχώς ελάχιστοι – εμφανίστηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη ενώ μένει να δούμε – κάτι που θεωρείται βέβαιο – εάν υπήρξαν και μεμονωμένα περιστατικά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ