Άνοιγμα σχολείων: Φωτορεπορτάζ από το πρώτο κουδούνι – Με μάσκες μαθητές και εκπαιδευτικοί [pics]

Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό άνοιξαν σήμερα τα σχολεία σε όλη τη χώρα, ανοίγοντας αυλαία για τη φετινή σχολική χρονιά που αναμένεται να είναι δύσκολη λόγω της πανδημίας.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες από την προσέλευση μαθητών σε σχολείο της Γλυφάδας:

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, εκπαιδευτικοί και μαθητές (από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο) θα φορούν μάσκα, θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία. Με μάσκες, αντισηπτικά και αρκετή αγωνία, λοιπόν, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

«Η χρήση της μάσκας στα σχολεία σίγουρα θα πάει σίγουρα για όλο το σχολικό έτος, και για του χρόνου θα δούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νικόλαος Σύψας, λοιμωξιολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιου Αθηνών, και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό.

Τι ισχύει για τους μαθητές που δεν φορούν μάσκα

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες του υπουργείου Παιδείας. Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία.

Εφόσον είναι ανήλικος, θα παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους κηδεμόνες του. Κατά την άφιξη των κηδεμόνων, η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα επισημαίνονται προς τους γονείς και τον μαθητή η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Παιδείας, πάντως, στις μικρές ηλικίες (4-10 χρονών) θα υπάρχει κάποια ευελιξία και επιείκεια στις περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας. Όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί από την ηγεσία του υπουργείου, στους μαθητές του νηπιαγωγείου και των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση μάσκας.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84458 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*