Κορονοϊός βρεφονηπιακοί σταθμοί: Θετικός γονέας παιδιού στη Ραφήνα

Μοιραστείτε το:

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, γονέας που το παιδί του πηγαίνει στον Παιδικό Σταθμό της Σάπαρη στη Ραφήνα. Μάλιστα, σύμφωνα την ίδια πηγή, την πληροφορία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Φίλιππος Καβουνίδης», Μάκης Βουδούρης. Όπως είπε ο κ. Βουδούρης, ο γονιός του παιδιού είναι ασυμπτωματικός και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο ίδιος μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά του είναι ήδη σε καραντίνα.

Με εντολή του κ. Βουδούρη, έχει γίνει απολύμανση σε όλο τον παιδικό σταθμό. Παρότι ο ΕΟΔΥ είπε πως η υπόλοιπη οικογένεια δεν χρειάζεται να κάνει τεστ για κορονοϊό, αφού ο πατέρας είναι ασυμπτωματικός, ο κ. Βουδούρης σε συνεννόηση μαζί τους κανόνισε με έξοδα του ΝΠΔΔ να γίνουν τεστ σε όλη την οικογένεια. Το τμήμα που βρισκόταν το παιδί θα παραμείνει κλειστό για δύο ημέρες, μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των τεστ.

Οι γονείς των υπολοίπων παιδιών έχουν ενημερωθεί από το προσωπικού του παιδικού σταθμού Ο κ. Βουδούρης τόνισε πως υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Μπουρνούς, όπως και με την οικογένεια.

Συναγερμός στην Αττική

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες αλλά κυρίως για τις εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία αναφοράς αλλά και των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η Αττική είναι η περιφέρεια της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα και είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισές και πλέον εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό, αφορούν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Στo Νοσοκομείο Σωτηρία για παράδειγμα έχουν ήδη γεμίσει και τα 12 κρεβάτια της ΜΕΘ για τα περιστατικά κοροναϊού, ενώ στον Ευαγγελισμό η πληρότητα αγγίζει το 60%. Από την Τρίτη ανοίγουν επιπλέον 6 κρεβάτια εντατικής νοσηλείας για ασθενείς με κοροναϊό στον Ευαγγελισμό. Έτσι, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά COVID-19 αυξάνονται από 18 που είναι σήμερα, σε 24. Συνολικά, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας ανοίγουν επιπλέον 18 κρεβάτια εντατικής για τον COVID στην Αττική.

Αύξηση 70% των διασωληνώσεων τον Σεπτέμβριο

Ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο που δείχνει ότι η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη είναι η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων. Το προηγούμενο 24ωρο, 480 ασθενείς με κοροναϊό βρίσκονταν σε νοσοκομεία αναφοράς και από αυτούς, οι 52 ήταν διασωληνωμένοι, ενώ ακόμη ένας προστέθηκε το Σάββατο ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στις 30 Αυγούστου δεν ξεπερνούσε τους 36.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ