Δημοσκόπηση Marc: 1 στους 3 Έλληνες αρνητής της πανδημίας

Μία ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της Marc κυρίως σε σχέση με τον κορονοϊό και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την πανδημία οι πολίτες δημοσιεύει η Εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Και αυτό γιατί σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση δεν δείχνει ιδιαίτερες αλλαγές στις ισορροπίες των κομμάτων.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Marc κ. Θωμάς Γεράκης

Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σύμφωνα με το δημοσκοπικό δείγμα περίπου στις 20 μονάδες. Ενώ ψηλά είναι και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ως προς την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 40,1% ο ΣΥΡΙΖΑ 20,4% το Κίνημα Αλλαγής 5,7% το ΚΚΕ 5% η Ελληνική λύση 3,4% το Μέρα25 1,9%, το “Έλληνες για την πατρίδα” (Κασιδιάρης) 1% ενώ άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το 4%.

Το άκυρο και το λευκό είναι στο 3% ενώ όσοι δεν θα ψηφίσουν κυμαίνονται στο 3%. Συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας φαίνεται πως την όποια φθορά της κυβέρνησης εισπράττουν τα ακροδεξιά κόμματα και όχι η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ψηλά είναι και οι αναποφάσιστοι με ποσοστό 14%. Η δημοσκόπηση δεν πρόλαβε να αποτυπώσει τις αλλαγές στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς  αυτές μάλιστα δεν έχουν “φτάσει” ακόμα στην κοινωνία. Όπως επίσης η δημοσκόπηση δεν έχει «προλάβει» εμφανώς και τα γεγονότα στη Μόρια.

Το 57% “φοβάται” το εμβόλιο το 28,5 δεν θέλει μάσκα στα σχολεία

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Marc η αποδοχή των πολιτών για τους χειρισμούς στο μέτωπο της πανδημίας ήταν στο 81,8%

Αυτή τη φορά έχει πέσει στο 73,1% ενώ σε σχέση με το εμβόλιο και στο ερώτημα εάν θα έκαναν το εμβόλιο οι πολίτες, απαντούν:

  • ΝΑΙ το 44,6%
  • ΟΧΙ το 28,5
  • ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΧΩ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ το 28,5%

Για την μάσκα που έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση την εβδομάδα που πέρασε υπέρ της χρήσης της στα σχολεία δηλώνει το 66,1% ενώ ποσοστό 28,5% διαφωνεί πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που προοιωνίζει δυσκολίες από αύριο στην λειτουργία των σχολείων.

Είναι εντυπωσιακό μάλιστα ότι στην έρευνα καταγράφεται και ένα ποσοστό 23,9% που θεωρεί ότι ο κορονοϊός δεν είναι πιο επικίνδυνος από μία απλή γρίπη ενώ ένα ποσοστό 1,2% πιστεύει ότι ο ιός δεν υπάρχει καν.

Τα ελληνοτουρκικά 

Το 53,9% ζητάει επιμονή στον διάλογο για να αποκλιμακωθεί η ένταση ενώ “πιο σκληρή στάση Ακόμη και αν αυτό σημαίνει στρατιωτική εμπλοκή” ζήτα το 38,1% Ομόνοια παρατητείται στις τάξεις των ψηφοφόρων των τεσσάρων βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ, ΚΚΕ) που είναι κατά της συγκρούσης.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84582 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*