Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει το «πράσινο φως» για μάσκες παντού στην Αττική

Μοιραστείτε το:

Με την Αττική να βρίσκεται στο κόκκινο και να καταγράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο , η ειδική επιτροπή των 27 λοιμωξιολόγων του υπουργείου υγείας παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη της πανδημίας και αναλύει όλα τα δεδομένα.  Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr, τουλάχιστον 3 από τα μέλη της επιτροπής, πρότειναν στους συναδέλφους τους να εισηγηθούν στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλη την Αττική και σε ανοιχτούς χώρους.

Η πρόταση αυτή βρήκε υποστηριχτές και υπήρξε και ανάλυση των δεδομένων στην ηγεσία του υπουργείου υγείας ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός. Αυτό που αποφασίστηκε τελικά ήταν να μην ανακοινωθούν νέα έκτακτα μέτρα στην Αττική , να παραταθούν τα ήδη υφιστάμενα και ανάλογα με την αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας να παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Η κυβέρνηση αναμένει με αγωνία το άνοιγμα των σχολείων και η εξέλιξη των κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα θα κρίνει και τα επόμενα μέτρα.

Κρατά στάση αναμονής μέχρι να πατήσει το κουμπί για την καθολική χρήση της μάσκας καθώς ο καιρός είναι σύμμαχος και οι πολίτες μπορούν και να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να συνωστίζονται αλλά και τα σπίτια να αερίζονται αφού η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Για καθολική χρήση μάσκας εάν και εφόσον δούμε πιο βαριές εικόνες, είναι κάτι που θα μπορούσαμε να το σκεφτούμε. Ήδη σε κάποιες περιοχές έχει εφαρμοστεί» είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην χθεσινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότ9ι τα μέτρα σε όσες περιοχές έχουν επιβληθεί θα εξετάζονται κάθε τρεις ημέρες και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της εκάστοτε περιοχής θα αποφασίζονται οι επόμενες κινήσεις.

Η Αττική μετρούσε χθες 158 κρούσματα, δηλαδή πάνω από τα μισά εκ του συνόλου των ημερήσιων κρουσμάτων. Μάλιστα, από τη Δευτέρα έως και σήμερα η Αττική εχει καταγράψει 555 κρούσματα. Μαζί με την Αττική στις επιβαρυμένες περιοχές βρίσκεται η Κρήτη, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Θεσσαλονίκη. η Λάρισα, η Κέρκυρα, η Καρδίτσα, η Σαντορίνη, ο Βόλος και η Κως. Στις εν λόγω περιοχές το κλείσιμο των χώρων εστίασης παραμένει στις 00:00, ενώ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων. Ακόμα σε καθεστώς μίνι lockdown παραμένουν Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, Χαλκιδική, Χανιά και Ηράκλειο. Αντιθέτως η επιδημιολογική εικόνα σε Πάρο και Αντίπαρο είναι καλύτερη και γι’αυτό βγαίνουν από το μίνι lockdown από τις 15/09.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ