Τραμπ Μπάιντεν: Αδιανόητη δήλωση του Αμερικανού προέδρου [vid]

Μοιραστείτε το:

Επιμένει ο Ντόναλντ Τραμπ στους ισχυρισμούς του για χρήση ουσιών από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν. Χωρίς να δώσει αποδείξεις, είπε ότι ο Μπάιντεν ντοπάρεται για να βελτιώσει την απόδοσή του στις ομιλίες του. Σε συνέντευξη στο Fox News- που θα μεταδοθεί σήμερα, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου- ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ξανά ότι ο αντίπαλός του ίσως να έχει φαρμακευτική βοήθεια για τις ομιλίες του.

Είπε ακόμη ότι πληροφορείται πως ο Μπάιντεν μπορεί να χρησιμοποίησε ουσίες για να βελτιώσει την απόδοσή του κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το χρίσμα των Δημοκρατικών. «Πιθανόν εμπλέκονται ουσίες. Αυτό ακούω», είπε ο Τραμπ.

«Πιθανότατα είναι ουσίες», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να εξηγήσει πως αλλιώς μπορεί να υπήρξε η αλλαγή του Μπάιντεν από το «να είναι τόσο κακός, χωρίς να μπορεί να βγάλει μια πρόταση». Δεν είναι η πρώτη φορά που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στα τέλη Αυγούστου είχε ζητήσει να υποβληθεί σε τεστ ουσιών τόσο ο ίδιος όσο και ο Τζο Μπάιντεν πριν από το πρώτο τους debate. Το ίδιο είχε ζητήσει και το 2016, όταν και τότε άφηνε να εννοηθεί ότι η αντίπαλός του σε εκείνες τις προεδρικές εκλογές, η Χίλαρι Κλίντον, έκανε χρήση ουσιών.

«Δεν ξέρω πώς μπορεί να ήταν τόσο ανίκανος στα debate και μετά ξαφνικά να είναι ΟΚ ενάντια στον Μπέρνι (Σάντερς). «Δεν ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, αλλά ένας βαρετός, κανονικός ομιλητής. Θα ζητήσουμε τεστ ουσιών», δήλωσε τον Αύγουστο στη Washington Examiner ο Τραμπ, αναφερόμενος στον Μπάιντεν.

Στις 12 μονάδες η διαφορά Μπάιντεν – Τραμπ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν προηγείται του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των Αμερικανών που είναι πιθανό να ψηφίσουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos στην οποία καταγράφεται επίσης μείωση του αριθμού των αναποφάσιστων ψηφοφόρων συγκριτικά με τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε στις 3-8 Σεπτεμβρίου, 52% των πιθανών ψηφοφόρων σχεδιάζουν να στηρίξουν τον Μπάιντεν, ενώ 40% τον Τραμπ. Το 3% δήλωσε ότι θα ψηφίσει άλλον υποψήφιο και μόλις το 5% παραμένει αναποφάσιστο ενώ απομένουν λιγότεροι από 2 μήνες έως τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι ψηφοφόροι που δεν έχουν ακόμα στηρίξει υποψήφιο μεγάλου κόμματος είναι λιγότεροι από τους μισούς συγκριτικά με το 2016 και ο Μπάιντεν αυτή τη στιγμή έχει το πλεονέκτημα να εξασφαλίσει την πανεθνική λαϊκή ψήφο.

Ακόμα κι αν οι υπόλοιποι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι στηρίξουν τον Τραμπ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος μπορεί και πάλι να χάσει τη λαϊκή ψήφο από τον Μπάιντεν. Ο Τραμπ μπορεί και πάλι να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, ωστόσο, χωρίς να κερδίσει την πανεθνική λαϊκή ψήφο. Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές δεν καθορίζονται από την εθνική ψήφο αλλά μάλλον από το ποιος κερδίζει το Σώμα των Εκλεκτόρων.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos μετρά τη στήριξη για τους υποψηφίους του 2020 μεταξύ των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι είναι πιθανό να ψηφίσουν. Όταν η μέτρηση γίνεται με βάση τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, συγκριτικά με προβάδισμα 7 μονάδων σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ