Τουρκικές προκλήσεις: Νέες απειλές από τον υπουργό ενέργειας Ντονμέζ

Μοιραστείτε το:

Δεν έχουν τέλος οι απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, αυτή τη φορά δια στόματος Φατίχ Ντονμέζ. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας τόνισε σε δήλωσεις του πως “όσοι το παίζουν ηγέτες στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ δεν έχουν κανένα δικαίωμα και προχωρούν σε ανεύθυνες συμπεριφορές, φυσικά θα το πληρώσουν”. Μάλιστα, προανήγγειλε πως “σύντομα θα έχουμε και άλλα καλά νέα, όχι μόνο από τη Μαύρη Θάλασσα αλλά και από την Ανατολική Μεσόγειο”, αναφερόμενος στις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους “Oruc Reis”.

Τσαβούσογλου: Πρόκληση μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο

Πάγωσαν όλοι οι Ευρωβουλευτές και επίτροποι που βρίσκονταν στο Ευρωκοινοβούλιο όταν είδαν στις οθόνες τους την Ευρωπαϊκή Σημαία παραποιημένη, με τα αστέρια αντί να είναι τοποθετημένα κυκλικά να σχηματίζουν την Ημισέληνο, δίπλα στην Τουρκική σημαία. Κατά την έναρξη της ομιλίας, μέσω βιντεοδιάσκεψης, του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα μόνιτορ εμφανίστηκε η ένα γράφημα που έδειχνε στα αριστερά την τουρκική σημαία και δεξιά τη σημαία της ΕΕ ως ημισέληνο ενωμένες με το αστέρι της σημαίας της Τουρκίας. Ένας Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων ήταν ο πρώτος που το πρόσεξε και διαμαρτυρήθηκε κάνοντας λόγο για προβοκάτσια: «Τι είναι αυτό, είναι δυνατόν; Πρόκειται για προβοκάτσια!»

«Αυτή είναι η σημαία μας για τις ευρωτουρκικές σχέσεις» απάντησε προκλητικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αλλά φυσικά δεν έπεισε και υπό τις αντιδράσεις, λίγο αργότερα το γράφημα αποσύρθηκε. Τα ευρωπαϊκά αστέρια της σημαίας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες “σβήνουν” διακριτικά σχηματίζοντας την ημισέληνο.

Επεισόδιο Ανδρουλάκη – Τσαβούσογλου μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Έντονη αντιπαράθεση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε και ο ευρωβουλευτής του από το Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως είπε ο ίδιος ο ευρωβουλευτής σε ραδιοφωνικό σταθμό, όλα ξεκίνησαν όταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποίησε περισσότερο από τον επιτρεπόμενο χρόνο τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του. Τότε ο ευρωβουλευτής εξέφρασε τη διαμαρτυρία του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να του απαντά προκλητικά “αν δεν θέλετε να ακουστεί η άποψή μου θα φύγω”. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θα καταθέσουν σχετικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ