Πέτσας ΔΕΘ: Οι άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού [pics]

Μοιραστείτε το:

«Σε δύο άξονες θα κινηθεί ο πρωθυπουργός», δήλωσε σήμερα, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφορικά με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. «Ο πρώτος αφορά τα βραχυπρόθεσμα, το πως θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία, ιδίως για όσους είχαν πολύ μεγάλη μείωση του τζίρου είτε στον τουρισμό, είτε στην εστίαση, είτε σε άλλα επαγγέλματα. Ο δεύτερος αφορά τις μεσοπρόθεσμες λύσεις που θα βάλουμε στο τραπέζι, με μειώσεις φόρων και εισφορών, που θα τονώσουν την απασχόληση και την ανάπτυξη.

Η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, είναι τρεις πτυχές της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αναδείξει ο ίδιος, πολλές φορές στο παρελθόν. Παρά την πανδημία που έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή παγκόσμια οικονομική κρίση, θα προχωρήσουμε στις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματός μας, για το οποίο μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Βρίσκουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια, αντλώντας δύναμη από την εμπιστοσύνη που έχουμε κερδίσει με την πολιτική μας όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να υλοποιήσουμε τέτοιου είδους παρεμβάσεις, οι οποίες ανακουφίζουν βραχυπρόθεσμα, αλλά δίνουν και το αναπτυξιακό σήμα μεσοπρόθεσμα. Υπάρχει ένα πλέγμα πολιτικών που ακουμπά όλη την κοινωνία. Θα υπάρχουν και μέτρα, τα οποία έχουν να κάνουν με την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και μέτρα μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα».

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ HELEXPO με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού

Ο κ. Πέτσας, συμπλήρωσε ακόμη: «Μια άλλη πτυχή της ομιλίας του Πρωθυπουργού -η οποία είναι πολύ σημαντική εξαιτίας και της συγκυρίας- είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας, η οποία βασίζεται σε ένα τρίπτυχο, το οποίο περιλαμβάνει: Πρώτον, τα εξοπλιστικά προγράμματα. Δεύτερον, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με συγκεκριμένες προσλήψεις Και τρίτον, την ενίσχυση της αμυντικής μας βιομηχανίας, η οποία, αποβλέπει παράλληλα στην ενίσχυση της απασχόλησης, της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης με σαφές αναπτυξιακό αποτύπωμα. O Πρωθυπουργός θα εξειδικεύσει το πλαίσιο των επαφών που είχε το προηγούμενο διάστημα και θα είναι πολύ συγκεκριμένος σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεών μας».

Περιήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον εξωτερικό χώρο της ΔΕΘ

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ