Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Σάββατο 12/9/2020

Μοιραστείτε το:

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 302 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Θετικό στο ιό βρέφος 20 ημερών – Θα μεταφερθεί επειγόντως στην Αθήνα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της Μυτιλήνης καθώς ένα βρέφος μόλις 20 ημερών εντοπίστηκε θετικό στον κορονοϊό. Το βρέφος Αφγανικής καταγωγής μαζί με την μητέρα του μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό. Το ίδιο και η μητέρα του η οποία παρουσίασε και αυτή παρόμοια συμπτώματα.

Η μητέρα και το μωρό βρισκόταν στο δρόμο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στην Μόρια με αποτέλεσμα όλα να καταστραφούν.  Σύμφωνα με τους γιατρούς το μωρό είχε υψηλό πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα. Το βρέφος λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και την πιθανότητα να χρειασθεί διασωλήνωση σε παιδική ΜΕΘ που δεν διαθέτει το νοσοκομείο Μυτιλήνης, προγραμματίζεται να μεταφερθεί με πτήση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Ας σημειωθεί ότι η γυναίκα και το άρρωστο παιδί δεν περιλαμβάνονται ούτε στους 35 διαπιστωμένους ασθενείς πρόσφυγες και μετανάστες ούτε σε αυτούς που έχουν χαρακτηρισθεί επαφές τους. Στο σύνολο τους μετά τη φωτιά δεν έχουν εντοπισθεί και ζουν μεταξύ όλων των φυγάδων που βρίσκονται εδώ και μέρες στο δρόμο.

Γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει το «πράσινο φως» για μάσκες παντού στην Αττική

Με την Αττική να βρίσκεται στο κόκκινο και να καταγράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο , η ειδική επιτροπή των 27 λοιμωξιολόγων του υπουργείου υγείας παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη της πανδημίας και αναλύει όλα τα δεδομένα.  Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr, τουλάχιστον 3 από τα μέλη της επιτροπής, πρότειναν στους συναδέλφους τους να εισηγηθούν στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλη την Αττική και σε ανοιχτούς χώρους.

Η πρόταση αυτή βρήκε υποστηριχτές και υπήρξε και ανάλυση των δεδομένων στην ηγεσία του υπουργείου υγείας ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός. Αυτό που αποφασίστηκε τελικά ήταν να μην ανακοινωθούν νέα έκτακτα μέτρα στην Αττική , να παραταθούν τα ήδη υφιστάμενα και ανάλογα με την αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας να παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Η κυβέρνηση αναμένει με αγωνία το άνοιγμα των σχολείων και η εξέλιξη των κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα θα κρίνει και τα επόμενα μέτρα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ