Μυτιλήνη σχολεία: Δεν ανοίγουν τη Δευτέρα – Η απόφαση του Δημάρχου

Μοιραστείτε το:

Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη μετά από απόφαση του Δημάρχου της πόλης εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων αλλά και της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργεί στο νησί μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας. Ο Δήμαρχος της πόλης Στρατής Κύτελης αποφάσισε τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης «η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, την ανάγκη για αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς».

35 θετικοί στον κορονοϊό πρόσφυγες και μετανάστες

Σε 35 ανέρχονται τα κρούσματα της νόσου του κορονοϊού από τον καταυλισμό των προσφύγων και των άλλων αιτούντων άσυλο στη Μόρια της Λέσβου. Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από τον έλεγχο 2.000 δειγμάτων που ελήφθησαν από διαμένοντες στον καταυλισμό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το τριήμερο Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου. Επίσης ελέγχθηκαν και 100 εργαζόμενοι στον καταυλισμό που βρέθηκαν στο σύνολο τους αρνητικοί. Η δειγματοληψία έγινε με απόφαση του ΕΟΔΥ, μετά τη νόσηση 40χρονου Σομαλού πρόσφυγα που διέμενε σε σκηνή στο ΚΥΤ, την περασμένη Τετάρτη.

Μετά την φωτιά στον καταυλισμό και την καταστροφή της Μόριας και οι 35 δεν έχουν εντοπιστεί από τις υγειονομικές αρχές αλλά ούτε και ιχνηλάτηση μπορεί να γίνει στις στενές τους επαφές. Γεγονός που προκαλεί αναστάτωση καθώς περισσότεροι απο 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες ζουν στο δρόμο κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς τα στοιχειώδη.

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ

Αναίτια επίθεση αστυνομικών το πρωί του Σαββάτου στον Καρά Τεπέ. Δυνάμεις καταστολής έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης εναντίον των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιήσουν νέα ειρηνική διαμαρτυρία. Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της Εφημερίδας των Συντακτών στη Μυτιλήνη, Κώστας Ζαφειρόπουλος, η κίνηση αυτή των αστυνομικών προκάλεσε χάος. Μικρά παιδιά και γυναίκες με δάκρυα στα μάτια από τα χημικά έτρεχαν για να προφυλαχθούν ενώ η ατμόσφαιρα στην περιοχή έγινε ασφυκτική. Μάλιστα υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτή και χρειάστηκε η μεταφορά του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του νησιού.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ