Λέσβος Καρά Τεπέ: Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα [vid]

Μοιραστείτε το:

Αναίτια επίθεση αστυνομικών το πρωί του Σαββάτου στον Καρά Τεπέ. Δυνάμεις καταστολής έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης εναντίον των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιήσουν νέα ειρηνική διαμαρτυρία. Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της Εφημερίδας των Συντακτών στη Μυτιλήνη, Κώστας Ζαφειρόπουλος, η κίνηση αυτή των αστυνομικών προκάλεσε χάος. Μικρά παιδιά και γυναίκες με δάκρυα στα μάτια από τα χημικά έτρεχαν για να προφυλαχθούν ενώ η ατμόσφαιρα στην περιοχή έγινε ασφυκτική.

Kαταγγέλλουν απρόκλητη βία από τα ΜΑΤ και εχθές Παρασκευή

Ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου σύμφωνα με την οποία χρησιμοποιήθηκε απρόκλητη βία από τα ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών που συμμετείχαν στην χθεσινή κινητοποίηση αλληλεγγύης. Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ και την κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στη χθεσινή διαδήλωση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες/τριες, που διοργάνωσαν συλλογικότητες στην Επάνω Σκάλα. Απρόκλητα και με μεγάλη βιαιότητα τα ΜΑΤ χτύπησαν με ξύλο και χημικά, διέλυσαν μια ειρηνική πορεία και κυνήγησαν τους διαδηλωτές από του ‘’Καλαμάρη’’ μέχρι το άγαλμα της Μικρασιάτισας μάνας, ενώ έγιναν προσαγωγές αγωνιστών. Τις δυνάμεις των ΜΑΤ συνεπικουρούσαν οι γνωστές προβοκατόρικες, παρακρατικές, ομάδες, που δρουν στο νησί. Κεντρικά αιτήματα της διαδήλωσης ήταν “Οχι άλλες Μόριες”, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, ανοιχτό ή κλειστό.

Πορεία διαμαρτυρίας τώρα στην Λέσβο

Gepostet von Flash.gr Life am Freitag, 11. September 2020

Πρόκειται για ακόμη ένα επεισόδιο βιαιότητας και καταστολής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε η ρατσιστική και αντιπροσφυγική της πολιτική, καταφεύγει στην γνώριμή της λύση. Της αποστολής ορδών ΜΑΤατζήδων στο νησί μας, για να περιφρουρήσουν την κατασκευή του νέου στρατοπέδου, που σχεδιάζουν να διαδεχθεί τη Μόρια. Έτσι στέλνουν:
– ΜΑΤ αντί για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας
– ΜΑΤ αντί για εκπαιδευτικούς για τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα
– ΜΑΤ και καταστολή αντί για διαδικασίες άμεσου απεγκλωβισμού των προσφύγων από το νησί μας.

Ως Τ.Ε. Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζουμε την επίθεση που δέχθηκε η χθεσινή πορεία δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στον αυταρχισμό και τη βία- ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.
Για να κλείσουν μια για πάντα όλα τα στρατόπεδα – κολαστήρια προσφύγων και μεταναστών και να μη φτιαχτούν νέα.
Απαιτούμε άμεσα να φύγουν τα ΜΑΤ και όλες οι δυνάμεις καταστολής από το νησί.
Με κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών απαντάμε για έναν κόσμο ελευθερίας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ