Κουμουτσάκος Ακάρ: «Όταν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο πιάτο», απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης [vid]

Μοιραστείτε το:

«Παραληρηματική» χαρακτήρισε τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, πως η Ελλάδα καλά θα κάνει να σωπάσει για να μη γίνει μεζές, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κουμουτσάκος απέδωσε τη συγκεκριμένη δήλωση σε απώλεια ψυχραιμίας. Τόνισε, δε, πως «όταν δεν είσαι στο τραπέζι είσαι στο πιάτο».

Η σύνοδος της Κορσικής, που επιβεβαίωσε το Ελλάς-Γαλλία-Μεσογειακή Συμμαχία, έχει δημιουργήσει μεγάλη πίεση στην Άγκυρα, πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος λέγοντας ότι αυτή η εν εξελίξει στρατηγική συμμαχία αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην ανατολική Μεσόγειο, ισχυροποιεί την Ελλάδα και τη συμμαχία του Διεθνούς Δικαίου απέναντι στην πολιτική  της αυθαιρεσίας.

Η κατάσταση στη Μόρια

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στη Λέσβο, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης σημείωσε ότι «αντιμετωπίζουμε μια τριπλή πρόκληση: δημόσιας υγείας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας» και πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο νησί. «Πρώτα απ’ όλα, δεν είχαμε νεκρό σε τέτοιες συνθήκες πανικού, να το πούμε», είπε με έμφαση.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε ότι «αυτός ο εμπρησμός σημαίνει ένα τέλος εποχής» και πως όπως επεσήμαναν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς χρειάζονται νέας μορφής κέντρα αλλά και μια νέα συνολική ευρωπαϊκή πολιτική. Πρόσθεσε επίσης, ότι η Ελλάδα δέχεται διεθνή στήριξη και αλληλεγγύη και πως όλοι έχουν αντιληφθεί ότι το σύνορο το ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό.

Σχοινάς: Η Μόρια συμβολίζει αυτά που πρέπει να αλλάξουν

Το μήνυμα πως η Μόρια είναι εδώ για να θυμίζει την Ευρώπη που πρέπει να αλλάξουμε και ότι είναι αδιανόητο ότι η Ευρώπη δεν έχει ακόμη μια ενιαία μεταναστευτική συνεκτική πολιτική, έστειλε από τη Μυτιλήνη, όπου βρέθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Η Μόρια είναι εδώ για να θυμίζει την Ευρώπη που πρέπει να αλλάξουμε. Είμαστε μια οικογένεια 27 κρατών, είμαστε η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, έχουμε το 25% του παγκόσμιου πλούτου, είναι αδιανόητο ότι η Ευρώπη δεν έχει ακόμη μια ενιαία μεταναστευτική συνεκτική πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Σχοινάς ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες, αυτόν τον Σεπτέμβριο, θα παρουσιαστεί το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, «που θέλουμε να βάλει ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση» και διαμήνυσε πως δεν είναι πια ανεκτό μερικά κράτη μέλη να σηκώνουν στους ώμους τους ένα δυσανάλογο βάρος για όλους τους υπόλοιπους. «Είμαστε ένα και πρέπει να δράσουμε ως σύνολο. Η ώρα είναι τώρα και η Ευρώπη θα έχει πάντοτε ξεκάθαρο ότι η Μόρια συμβολίζει αυτά που πρέπει να αλλάξουν» κατέστησε σαφές ο αντιπρόεδρος της ΕΕ.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ