Κορονοϊός εμβόλιο: Άρχισαν ξανά οι δοκιμές της AstraZeneca [vids]

Μοιραστείτε το:

Οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για το νέο κορονοϊό, της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ξανάρχισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA) έκρινε ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν. Υπενθυμίζεται ότι οι δοκιμές διακόπηκαν μετά την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές. Ο διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ Φράνσις Κόλινς είπε σε επιτροπή της Γερουσίας ότι οι δοκιμές του εμβολίου σταμάτησαν λόγω ενός «προβλήματος στο νωτιαίο μυελό» και συγκεκριμένα έκανε λόγο για «εγκάρσια μυελίτιδα», μια νευρολογική διαταραχή που προκαλεί φλεγμονή στο νωτιαίο μυελό».

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας αφού ολοκλήρωσαν την έρευνά τους για το θέμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν οι δοκιμές. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει άλλες ιατρικές πληροφορίες για το θέμα. Όλοι οι ερευνητές και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την εξέλιξη αυτή.

«Έτρεμα, ήμουν αδύναμος με πυρετό άνω των 39»

Ένας ανώνυμος εθελοντής, που έλαβε την πρώτη του δόση τον Μάιο, μιλώντας στη Daily Mail, περιέγραψε τα δικά του συμπτώματα από τη δοκιμή του εμβολίου. «Ξύπνησα περίπου στις 2 το πρωί, έτρεμα από το κρύο και είχα πυρετό πάνω από 39. Ένιωθα απίστευτα αδύναμος και δεν μπορούσα πραγματικά να σηκωθώ και να περπατήσω, γι’ αυτό η σύντροφός μου, μού έδωσε παρακεταμόλη».

Και συνεχίζει: «Ο πυρετός συνεχίστηκε για μία περίπου μέρα και ένιωθα πραγματικά πολύ αδύναμος και σε λήθαργο και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα». Η ένεση, μάλιστα, τον έκανε να νιώθει τόσο κουρασμένος, που το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να κοιμάται το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης ημέρας, ισχυρίστηκε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών μετά το εμβόλιο, είχε επίσης έναν πολύ έντονο πονοκέφαλο, εξαιτίας του οποίου δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί, μαζί με επίμονα ρίγη. Είπε ότι τα πιο σοβαρά συμπτώματα εξαφανίστηκαν όταν ξύπνησε την τρίτη μέρα μετά τη λήψη του εμβολίου, αλλά οι ανεπιθύμητες παρενέργειες συνεχίστηκαν. «Αισθανόμουν ακόμη αδύναμος για μερικές ημέρες μετά, αν και τα συμπτώματα δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο την πρώτη ημέρα, που ήταν πολύ δύσκολα» είπε.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ