Φατίχ Ντονμέζ: Όσοι το παίζουν ηγέτες στην Ανατολική Μεσόγειο, θα το πληρώσουν [vid]

Πυρά κατά του Γάλλου προέδρου εκτόξευσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ. Αιτία οι δηλώσεις Μακρόν μετά τη συνάντηση MED7 στην Κορσική, όπου εξέφρασε την πλήρη στήριξή του σε Ελλάδα και Κύπρο. Συγκεκριμένα, ο Ντονμέζ απείλησε όσους «το παίζουν ηγέτες στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν έχουν στην ουσία κανένα δικαίωμα» ότι θα πληρώσουν το τίμημα για την προκλητική συμπεριφορά τους.

Ακόμη, προχώρησε σε δηλώσεις σε σχέση με τις έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας «ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα για τις έρευνες τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στην Μαύρη Θάλασσα».

Μπαχτσελί: Μακρόν και Μητσοτάκης να μην ξεχνούν τη δύναμή μας

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος εξαπέλυσε ευθείες απειλές κατά Μακρόν και Μητσοτάκη. «Η βούληση του έθνους μας θα πετάξει από πάνω μας τα δεσμά που απειλούν την ενότητά μας. Αυτό πρέπει να το ακούσουν καλά οι Μακρόν και Μητσοτάκης. Αυτοί που συνεργάζονται για να μας προδώσουν σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ τη δύναμή μας» σημείωσε ο Μπαχτσελί, σε ομιλία του για την επέτειο του πραξικοπήματος του 1980 στην Τουρκία.

Τσαβούσογλου: Πρόκληση μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο

Πάγωσαν όλοι οι Ευρωβουλευτές και επίτροποι που βρίσκονταν στο Ευρωκοινοβούλιο όταν είδαν στις οθόνες τους την Ευρωπαϊκή Σημαία παραποιημένη, με τα αστέρια αντί να είναι τοποθετημένα κυκλικά να σχηματίζουν την Ημισέληνο, δίπλα στην Τουρκική σημαία. Κατά την έναρξη της ομιλίας, μέσω βιντεοδιάσκεψης, του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα μόνιτορ εμφανίστηκε η ένα γράφημα που έδειχνε στα αριστερά την τουρκική σημαία και δεξιά τη σημαία της ΕΕ ως ημισέληνο ενωμένες με το αστέρι της σημαίας της Τουρκίας. Ένας Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων ήταν ο πρώτος που το πρόσεξε και διαμαρτυρήθηκε κάνοντας λόγο για προβοκάτσια: «Τι είναι αυτό, είναι δυνατόν; Πρόκειται για προβοκάτσια!»

«Αυτή είναι η σημαία μας για τις ευρωτουρκικές σχέσεις» απάντησε προκλητικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αλλά φυσικά δεν έπεισε και υπό τις αντιδράσεις, λίγο αργότερα το γράφημα αποσύρθηκε. Τα ευρωπαϊκά αστέρια της σημαίας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες “σβήνουν” διακριτικά σχηματίζοντας την ημισέληνο.

Επεισόδιο Ανδρουλάκη – Τσαβούσογλου μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Έντονη αντιπαράθεση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε και ο ευρωβουλευτής του από το Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως είπε ο ίδιος ο ευρωβουλευτής σε ραδιοφωνικό σταθμό, όλα ξεκίνησαν όταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποίησε περισσότερο από τον επιτρεπόμενο χρόνο τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του. Τότε ο ευρωβουλευτής εξέφρασε τη διαμαρτυρία του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να του απαντά προκλητικά “αν δεν θέλετε να ακουστεί η άποψή μου θα φύγω”. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θα καταθέσουν σχετικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84458 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*