Τσιόδρας τέλος – Απών και σήμερα από την ενημέρωση

Μοιραστείτε το:

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, που πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δεν θα παραβρεθεί για ακόμη μία φορά ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Είναι η τέταρτη φορά που ο καθηγητής θα απουσιάζει.

Την τελευταία φορά που είχε συμμετάσχει στην ενημέρωση, την 1η Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε στην απουσία τον προηγούμενο καιρό, λέγοντας ότι «έχω κρατήσει απόσταση από την ενημέρωση. Έχω αφοσιωθεί στην επιστημονική μελέτη. Όποτε κρίνεται απαραίτητο θα εμφανίζομαι και εγώ». Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos τονίζουν ότι αποφάσισε να μην συμμετέχει στην τηλεοπτική ενημέρωση λόγω των συχνών αντιδράσεων που δημιουργούνται από διάφορες ομάδες για τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα επισημαίνουν ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι δυσαρεστημένος από τις βολές που δέχτηκε  το προηγούμενο διάστημα από μεμονωμένους πολίτες σχετικές με τις συμβουλές για τον κορονοϊό.

Σήμερα πάντως η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στη σημερινή ενημέρωση θα παρευρεθεί και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Που εντοπίζονται τα κρούσματα (10/9)

Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκε το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ των 372 κρουσμάτων, εκ των οποίων τα 164 συνδέονται με γνωστές συρροές και τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Συγκεκριμένα, εντοπίζονται:

133 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής
-18 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης
-1 κρούσμα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
-1 κρούσμα από Π.Ε. Αργολίδας
-1 κρούσμα από Π.Ε. Γρεβενών
-5 κρούσματα από Π.Ε. Εύβοιας
-3 κρούσματα από Π.Ε. Ζακύνθου
-8 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας (4 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, 1 αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα)
-7 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης
-9 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων
-14 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς (εκ των οποίων τα 13 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων)
-70 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας (εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων)
-4 κρούσματα από Π.Ε. Κεφαλλονιάς
-2 κρούσματα από Π.Ε. Κιλκίς
-7 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης
-2 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας
-1 κρούσμα από Π.Ε. Λασιθίου
-6 κρούσματα από Π.Ε. Μυτιλήνης
-3 κρούσματα από Π.Ε. Λήμνου
-15 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας (εκ των οποίων 13 συνδεόμενα με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων)
-1 κρούσμα από Π.Ε. Ρεθύμνου
-1 κρούσμα από Π.Ε. Σάμου
-2 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων
-1 κρούσμα από Π.Ε. Φλώρινας

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ