Σαν Φρανσίσκο: Απόκοσμες εικόνες – Δεν ξεχωρίζει η νύχτα από τη μέρα

Μοιραστείτε το:

Πορτοκαλί βάφτηκε ο ουρανός σε Σαν Φρανσίσκο, Όκλαντ και Μπέρκλεϊ, δημιουργώντας ένα απόκοσμο σκηνικό. Οι πυρκαγιές μαίνονται σε δεκάδες μέτωπα, εκατομμύρια στρέμματα δάσους και εκτάσεων έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε περιουσίες και σε απώλειες ζώων.

Οι καλοκαιρινές πυρκαγιές ήταν πάντα κίνδυνος στην Καλιφόρνια. Η κλιματική αλλαγή ωστόσο, έχει κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη

«Η Νότια Καλιφόρνια έχει αυξήσει τη θερμοκρασία της περίπου τρεις βαθμούς από τον περασμένο αιώνα και όλη η Πολιτεία γίνεται θερμότερη», προειδοποίησε το Πρακτορείο Προστασίας Περιβάλλοντος το 2016. «Τα κύματα θερμότητας γίνονται όλο και πιο συχνά, το χιόνι λιώνει νωρίτερα την άνοιξη – και στη Νότια Καλιφόρνια επίσης πέφτει λιγότερη βροχή», ανέφερε το πρακτορείο σε δελτίο τύπου. «Τις επόμενες δεκαετίες, το μεταβαλλόμενο κλίμα είναι πιθανό να μειώσει περαιτέρω την παροχή νερού, να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιών και να απειλήσει την παράκτια ανάπτυξη και τα οικοσυστήματα», προειδοποιεί.

Ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει τόσο πολύ που είναι αδύνατο να ξεχωρίσει κανείς τη μέρα από τη νύχτα.

«Όταν ο καπνός και η σκόνη γίνουν πυκνότερα λόγω των μετώπων πυρκαγιάς, μπορεί να αποκλείσει το φως του ήλιου εντελώς, δημιουργώντας συνθήκες “θρίλερ”» σημειώνει ο Τζάντσον Τζόνους, μετεωρολόγος του CNN.

Εν τω μεταξύ, τα τεράστια σύννεφα καπνού από τις πυρκαγιές της Καλιφόρνια έχουν προκαλέσει πλήθος προειδοποιήσεων για την κακή ποιότητα του αέρα και μάλιστα για 25 συνεχείς ημέρες – το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 14 διαδοχικές ημέρες, το 2018.

Η Μισέλ ΜακΚιόουν από το Όκλαντ είδε σπίτια με αναμμένα φώτα στη γειτονιά της στις 10 το πρωί. «Είναι απόκοσμο, τρομακτικό, ένα σκηνικό αποκάλυψης. Ζω στον Κόλπο από το 1988 και ποτέ δεν έχω ξαναβιώσει κάτι ανάλογο» παραδέχεται στο CNN.

«Ζω στη βόρεια Καλιφόρνια παό το 1978. Ποτέ δεν είδα τον ουρανό έτσι. Είναι σαν μεσάνυχτα εδώ παρότι η ώρα είναι 10.15 το πρωί. Αλλά αντί να είναι μαύροι οι ουρανοί, είναι σκοτεινοί, ολοσκότεινοι κόκκινοι» αναφέρει ο Πίτερ Γκλέικ που ζει στο Μπέρκλεϊ.

Δείτε τις εικόνες που αποτύπωσε το Associated Press:

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ