Ρουβίκωνας: Τρεις παρεμβάσεις μέσα σε μία ημέρα – Αυτοί ήταν οι στόχοι [vids & pics]

Μοιραστείτε το:

Τρεις παρεμβάσεις πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα, στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Κωσταντίνου Κυρανάκη, στα γραφεία διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ και στα γραφεία της Landea στην Καλλιθέα. Όπως κοινοποίησε η αναρχική συλλογικότητα μέσω σελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, η παρέμβαση στο γραφείο του κ. Κυρανάκη έγινε για την άποψη που εξέφρασε πρόσφατα ο βουλευτής της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία οι νέοι δεν συγκροτούν με δομημένο τρόπο τα βιογραφικά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν δουλειά.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και εν συνεχεία αποχώρησαν. Για τη ΔΕΔΔΗΕ, η αναρχική ομάδα αναφέρει πως η παρέμβαση έγινε για δύο εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν σε συνεργεία στην Ηλεία και στην Ζάκυνθο. Σημειώνεται πως πέταξαν μπογιές και αποχώρησαν. Για την εταιρεία στην Καλλιθέα, όπου έγραψαν επίσης συνθήματα, αναφέρουν πως έγινε λόγω περιστατικού κατάσχεσης πρώτης κατοικίας ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στα Πετράλωνα.

Δείτε το βίντεο από την παρέμβαση στο γραφείο του κ. Κυρανάκη:

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα για την παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του κ. Κυρανάκη

«Οι προκλητικές δηλώσεις από βουλευτές και πολιτικούς της νέας Δημοκρατίας ήταν πάντοτε το φόρτε του κόμματος. Πιο συγκεκριμένα, προκλητικές δηλώσεις που με αυθάδεια αραδιάζονται από κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ενώ παράλληλα οι ψηφοφόροι τους τις καταπίνουν χωρίς καμία ένδειξη κριτικής σκέψης. Είναι οξύμωρο, το ότι σε μια εποχή που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Μάιο του 2020 η ανεργία άγγιζε το 37,5% στους νέους κάτω των 25 ετών και το 17% στο συνολικό πληθυσμό εν μέσω πανδημίας· σε μια εποχή που ο κόσμος απολύεται μαζικά και η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ των εργοδοτών, παραγκωνίζοντας τους εργαζόμενους· σε μια εποχή που η κυβέρνηση για να βγάλει τα 800αρια που μας πέταξε χαριστικά, απαιτεί από τους εργαζόμενους υπερωρίες αμισθί σύμφωνα με την νέα διάταξη του υπουργείου Εργασίας για τις προληπτικές ημέρες καραντίνας στον ιδιωτικό τομέα και προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα, ο βουλευτής Κυρανάκης να επιρρίπτει ευθύνες στους νέους και τις νέες για το πρόβλημα της ανεργίας.

Ο Κυρανάκης δεν έχει σταματήσει στιγμή να μας εκπλήσσει. Κάθε φορά που ένα μείζον θέμα έρχεται στην επιφάνεια παίρνει σαφή θέση ενδεικτική του ποιος είναι, είτε αυτό έχει να κάνει με το μεταναστευτικό (παίρνοντας θέση υπέρ της ακροδεξιάς και των Ενωμένων Μακεδόνων στο περίφημο “μπάρμπεκιου”) , είτε με τα επιδόματα (τα οποία σύμφωνα με τον βουλευτή θα δίνονται μόνο σε Έλληνες), είτε με την συγκάλυψη παιδεραστών του κόμματος (θύμα σκευωρίας, άλλωστε σύμφωνα με τον βουλευτή, ο Νίκος Γεωργιάδης). Αυτή την φορά ήρθε να μας τονίσει πως «οι νέοι και οι νέες ευθύνονται για την ανεργία καθώς δεν φτιάχνουν “καλά” και “δομημένα” βιογραφικά και τα περιμένουν όλα από το κράτος».

Αν θέλουμε βέβαια να λέμε όλη την αλήθεια, οι προθέσεις του κάθε Κυρανάκη, του κάθε Μπογδάνου, του κάθε Άδωνι Γεωργιάδη δεν είναι ιδεολογικές ή είναι δευτερευόντως ιδεολογικές. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η συνέχιση της πολιτικής τους καριέρας πάνω από όλα. Όντας έξω από τα σόγια και τις κομματικές αριστοκρατίες, δεν έχουν προσβάσεις ούτε στα παραδοσιακά πακέτα δεξιών ψήφων, ούτε στην μιντιακή προβολή, ούτε στις κουμπαριές με επιχειρηματίες και μεγαλοπαράγοντες του κομματικού μηχανισμού. Είναι υποχρεωμένοι να τραβήξουν μόνοι τους τα φώτα πάνω τους, να βρουν το δικό τους κομματικό ακροατήριο για να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό σταυρών που θα τους δίνει 8000 ευρώ μισθό το μήνα. Και το μόνο ορφανό πεδίο ψήφων στη δεξιά είναι η ακροδεξιά. Αγωνίζονται λοιπόν να γίνουν αρεστοί στους πρώην χρυσαυγίτες, στους οπαδούς του Βελόπουλου στις φασιστοσυνάξεις αγανακτισμένων, στον κάθε ψεκασμένο αντικομμουνιστή. Και για να το πετύχουν δημιουργούν με ακροδεξιού περιεχομένου δηλώσεις, μικροσκάνδαλα που θα τους φέρουν στον αφρό. Ο κάθε Κυρανάκης ήξερε ότι η μεγάλη πλειοψηφία θα αντιδράσει άσχημα στις δηλώσεις του. Δεν τον νοιάζει. Τον νοιάζουν οι μικρές ορδές των ηλιθίων που θα χειροκροτήσουν αυτές τις δηλώσεις του ως ένδειξη «πολιτικού θάρρους». Αφού χρησιμοποίησε το γάμο του για το επικοινωνιακό του “come back” έριξε αμέσως μετά την δεύτερη βολή…

Μήπως όμως αυτό τους κάνει λιγότερο επικίνδυνους; Μήπως τελικά δεν είναι πραγματικά φασίστας; Είναι και με το παραπάνω, ακριβώς γιατί ο φασισμός δεν είναι μόνο μια ιδεολογική επιλογή αλλά εμπεριέχει το ατομικό συμφέρον, εμπεριέχει την ιδιοτέλεια, εμπεριέχει την οποιαδήποτε κωλοτούμπα για να υπηρετηθούν τα ατομικά συμφέροντα. Ο φασισμός, ανάμεσα στα άλλα, είναι ένας αδίστακτος αριβισμός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ταλέντο να επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους πόσο μάλλον στους εύκολους στόχους στις νέες και τους νέους. Η γενική γραμμή της παραμένει η ίδια μόνο τα ονόματα αλλάζουν κάθε φορά ανάλογα με το πόστο του κάθε βουλευτή. Οι νέοι και οι νέες λοιπόν που μοχθούν να βγάλουν τα προς το ζην, οι νέοι και οι νέες που επιβιώνουν με 550€ βασικό μισθό, που σπουδάζουν ή που δεν σπουδάζουν γιατί δεν έχουν χρόνο ή γιατί τα χρήματα δεν επαρκούν, που αγκωμαχούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα του 2020 σας ενημερώνουν ότι δεν περιμένουν απολύτως τίποτα από το κράτος. Ξέρουν πολύ καλά τι είναι και ποιό είναι αυτό το κράτος. Παλεύουν καθημερινά όσο το κράτος παλεύει να τους φιμώσει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί.

Αλλά εμείς Κυρανάκη, δεν ήρθαμε να μας δείξετε το πτυχίο της νομικής σας, ούτε ήρθαμε να ρωτήσουμε τους φίλους σας εάν έχετε 10 χρόνια ένσημα όπως μας προτρέψατε να κάνουμε ή εάν είστε προγραμματιστής χωρίς πτυχίο. Άλλωστε αυτή η μέθοδος σας ανήκει. Εσείς του κράτους είστε εκείνοι που κυνηγάτε καθαρίστριες χωρίς πτυχίο δημοτικού και επιβάλετε ποινές. Εμείς κυνηγάμε πολιτικούς χωρίς αξιοπρέπεια.

Εμείς ήρθαμε και θα ερχόμαστε στον καθέναν από εσάς με μοναδικό στόχο το να τονίσουμε και να αποδείξουμε ότι οι νέοι και οι νέες δεν έχουν ανάγκη το κράτος για ένα καλύτερο αύριο, έχουν ανάγκη την αντίσταση απέναντι στον ασφυκτικό κλοιό που έχει επιβάλει αυτό το κράτος. Είμαστε απέναντι στην ψυχολογική τρομοκρατία που μας ασκείτε.

Είμαστε απέναντι στα σκλαβοπάζαρα που μας ετοιμάζετε. Δεν είμαστε μαζί σας, είμαστε απέναντι σας. Δεν διεκδικούμε κάτι από καμιά κυβέρνηση και δεν περιμένουμε τίποτα από κανένα πολιτικό στέλεχος. Είμαστε έτοιμοι και έτοιμες να συντάξουμε ένα δομημένο βιογραφικό λοιπόν, αλλά όχι με βάση σπουδές και εργασιακές προϋπηρεσίες. Είμαστε έτοιμοι/ες να συντάξουμε ένα δομημένο βιογραφικό στην αντίσταση εναντίον όλων εσάς που προσπαθείτε να μειώσετε τον μόχθο και την νοημοσύνη μας.

Η παρέμβαση στον ΔΕΔΔΗΕ

«Πλέον το έχουμε εμπεδώσει: το κράτος και τα αφεντικά δε νοιάζονται για εμάς. Πίσω από λαϊκίστικες δηλώσεις παντός είδους κρύβεται η προάσπιση των συμφερόντων τους. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι το οποιοδήποτε αφεντικό δε σέβεται ούτε εργαζομένους, ούτε δικαιώματα. Τα κάποτε κεκτημένα εργατικά δικαιώματα της κοινωνικής βάσης καταπατούνται συνεχώς. Έτσι, άλλα 2 εργατικά «ατυχήματα» προστίθενται στη μακροσκελή λίστα που ολοένα μεγαλώνει, αφού, μόλις πριν μία βδομάδα, ένας εργάτης συνεργείου στη Ζαχάρω Ηλείας που συντηρούσε στύλο του ΔΕΔΔΗΕ έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Χθες ένας άλλος εργάτης απανθρακώθηκε από καλώδιο υψηλής τάσης στα Ξύγκια της Ζακύνθου. Δηλαδή, μόνο στη διάρκεια μίας εβδομάδας, ήρθαν άλλα δύο τραγικά περιστατικά να επισφραγίσουν την πλήρης αδιαφορία των αφεντικών για τους εργαζόμενους», αναφέρει ο Ρουβίκωνας.

«Φυσικά και αυτό δε μας εκπλήσσει, αφού δεν περιμένουμε από κανένα κρατικό μηχανισμό ή αφεντικό να ενδιαφερθεί για τον/την αναλώσιμο/αναλώσιμη υπάλληλο. Από τη μία, οι εργολάβοι που είχαν προσληφθεί από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ προφανώς και δεν κάλυπταν τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται προκειμένου να προστατέψουν τη ζωή των εργατών τους. Από την άλλη, η αδιαφορία της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ ακόμα και για τη ζωή των εργαζομένων ήταν ανέκαθεν έκδηλη. Από το να κόβουν το ρεύμα σε άπορες οικογένειες και ηλικιωμένους, μέχρι την έλλειψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων», προσθέτει.

«Έτσι, τόσο για τον εργολάβο στου οποίου το συνεργείο δούλευε ο εργάτης στη Ζαχάρω, όσο και για το ΔΕΔΔΗΕ, του οποίου η αδιαφορία οδήγησε το Ζακυνθινό εργάτη στο θάνατο, η ζωή συνεχίζεται. Το μόνο πρόβλημα είναι οι ευθύνες που πετάνε ο ένας στον άλλο σαν μπαλάκι σε ένα παράλογο παιχνίδι κέρδους. Με αφορμή την πανδημία η κοινωνική βάση βλέπει τα εργασιακά της δικαιώματα αργά αλλά σταθερά να καταργούνται. Κι αυτό τη στιγμή που ο χειμώνας προβλέπεται ακόμα πιο δυσοίωνος, με την επιβίωση των απλών εργαζομένων να κρέμεται από μία κλωστή. Πάντα όμως στα μάτια των αφεντικών η κοινωνική βάση δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από αναλώσιμα μιας χρήσης χωρίς κανένα δικαίωμα.

Δε θα ανεχτούμε άλλες εργατικές δολοφονίες. Δε θα ανεχτούμε κανένα όνομα παραπάνω στη μακροσκελή λίστα των νεκρών της τάξης μας. Ο μόνος τρόπος αντίστασης είναι η οργάνωση στα σωματεία. Η αντίδραση στα σχέδια κράτους και αφεντικών. Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε: οι ευθύνες πρέπει να αναλαμβάνονται από τους αρμόδιους. Δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια όσο μας κλέβουν ότι είναι δικαιωματικά δικό μας. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ».

Η παρέμβαση στα γραφεία της Landea στην Καλλιθέα

«Μόλις πριν λίγους μήνες η ελληνική κοινωνία έγινε μάρτυρας ενός περιστατικού κατάσχεσης πρώτης κατοικίας ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στα Πετράλωνα. Κατόπιν διαταγής της αρμόδιας τράπεζας που της στέρησαν τα προς το ζην με τα χρέη τους, εισέβαλλαν στο σπίτι και τους πέταξαν στο δρόμο ενώ προχώρησαν και στη σύλληψη των γειτόνων που ευλόγως διαμαρτυρήθηκαν. Μπορεί εν μέσω πανδημίας οι μηχανισμοί του κράτους να είχαν παγώσει προσωρινά, πλέον όμως με την επιστροφή σε μία έστω και λειψή κανονικότητα, η αισχροκέρδεια σε βάρος της κοινωνικής βάσης έχει ξαναμπεί στο παιχνίδι δυναμικά.

»Όπως είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πλειστηριασμοί από το Σεπτέμβρη και μετά θα μαζικοποιηθούν. Αυτό, θα επιτευχθεί μέσω των εταιρειών όπως η Landea, που θα προσφέρουν την ευκαιρία στα «κοράκια» να αγοράζουν σπίτια ανενόχλητα από τη βολή του γραφείου ή και του καναπέ τους μέσω του σάιτ της εν λόγω εταιρείας, αφού πρώτα οι προηγούμενοι κάτοικοι έχουν βρεθεί στο δρόμο. Σχεδιασμένο από τραπεζίτες, το σάιτ της Landea, προβλέπεται να αποφέρει πολλά κέρδη στις τράπεζες στερώντας επί της ουσίας από τους οικονομικά ασθενέστερους δανειολήπτες το βασικό και αναφαίρετο δικαίωμα στη στέγαση.

Ταυτόχρονα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την ΕΕ παίζεται κορώνα-γράμματα η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Εν ολίγοις, δεν τους ενδιαφέρει αν ο/η οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε σπάει την πλάτη του/της να επιβιώσει με τα ψίχουλα της τάξης των 3 και 60 που τόσο απλόχερα του/της προσφέρουν… Θέλουν αυτά που τους χρωστάμε και αν χρειαστεί θα μας αφήσουν άστεγους/ες, γιατί το χέρι της ελεύθερης αγοράς δεν κάνει διακρίσεις. Όταν πρόκειται για τα λεφτά των νομιμοποιημένων «τοκογλύφων» της κοινωνίας, κανείς/καμία δεν έχει αξία, λόγο, ούτε και δικαιώματα, όπως αυτό της στέγασης και θα κάνουν ότι χρειαστεί για να μας το υπενθυμίσουν.

Εμείς από πλευράς μας υποστηρίζουμε το ιερό και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα των ανθρώπων στη στέγαση. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε λογική που έρχεται από «τα πάνω» και υπαγορεύει στην κοινωνική βάση να τραβήξει κουπί για να σωθούν οι κομπάρσοι καπετανέοι. Αυτοί οι εξουσιαστές που μοιράζονται και ανταλλάσσουν τα ακίνητα μεταξύ τους σα στραγάλια, την ώρα που το συνάφι τους στις τράπεζες αφήνει τον απλό κόσμο στο δρόμο. Είμαστε στο πλευρό αυτών που τους/τις εκδιώκουν από τα σπίτια τους και υποσχόμαστε σε όσους/ες πιστεύουν ότι μπορούν να υπολογίζουν χωρίς την κοινωνική βάση ότι θα κόψουμε από τη ρίζα το χέρι της ελεύθερης αγοράς που απλώνεται απειλητικά να μας αρπάξει όσα μπορεί.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ