Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Παρασκευή 11/9/2020

Μοιραστείτε το:

Συνεχίζεται η «έκρηξη» κρουσμάτων στη χώρα μας, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 287 κρούσματα για σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα που επιφέρει ο κορονοϊός είναι η ακόλουθη: Σήμερα ανακοινώνουμε 287 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12734, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2340 (18.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5601 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 11 (21.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 300 θανάτους συνολικά στη χώρα. 111 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Θετικός εκπαιδευτικός στην Αγία Παρασκευή

Θετικός στον κορονοϊό είναι σύμφωνα με πληροφορίες ένας νεαρός νεοσύλλεκτος στον Έβρο, ο οποίος παρουσιάστηκε πρώτα στο στρατόπεδο κατάταξής στην Καβυσσό Έβρου και έπειτα μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο που θα υπηρετήσει στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το e-evros.gr, ο νεαρός στρατιώτης προέρχεται από την Χαλκιδική και παρουσιάστηκε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 στο Στρατόπεδο Βογιατζή στην Καβυσσό Έβρου όπου και είχαν υποβληθεί όλοι οι νεσύλλεκτοι σε προληπτικό τεστ κορονοϊού. Η μονάδα που υπηρετούσε εκκενώθηκε από το προσωπικό και στρατιώτες όπου και θα γίνει στον χώρο του στρατοπέδου απολύμανση, όπως και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, θα υποβληθούν σε τεστ κατά του κορονοϊού. Διαβάστε αναλυτικά

Κρούσματα σε εφορίες στην Αττική

Θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε δύο εφορίες στην Αττική, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εφορία της Κηφισιάς αλλά και της Δ’ ΔΟΥ Αθηνών όπου δύο εργαζόμενοι που έκαναν το τεστ βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Σημειώνεται ότι οι δύο εφορίες παραμένουν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, κλειστές στο πλαίσιο των μέτρων για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του κορoνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργείται ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίασε ότι «στις δημόσιες υπηρεσίες έχει εδώ και πολλές εβδομάδες, σταλεί οδηγία ότι χρησιμοποιούν τη μάσκα υποχρεωτικά όσοι υπάλληλοι έρχονται σε επαφή με το κοινό. Οι λογιστές που έρχονται σε επαφή με τους υπαλλήλους τις εφορίας, θα πρέπει να μας πουν αν τηρούνται τα πρωτόκολλα ή όχι. Το δεύτερο στοιχείο είναι τι συμβαίνει όταν εμφανίζεται ένα κρούσμα. Εκεί υπάρχουν επίσης σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το τι συμβαίνει σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία ή άλλο χώρο».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ