Μόρια ΣΥΡΙΖΑ: Καλεί σε κινητοποίηση αλληλεγγύης, σήμερα Παρασκευή

Μοιραστείτε το:

Συγκεκριμένα το Τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία του κόμματος, καλούν σε κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μετά την ανείπωτη καταστροφή στη Μόρια.

«Η καταστροφή στη Μόρια είναι ανείπωτη»

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των άλλων αναφέρει:
Η Ελλάδα έγινε για πρώτη φορά ο φρουρός των συνόρων της Ευρώπης και αποθήκη ψυχών, με αποτέλεσμα η Μόρια να παραμείνει μια ανοιχτή πληγή που αντί να κλείσει, βάθυνε. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε καταφέρει σε πρωτόγνωρες συνθήκες έξαρσης των προσφυγικών ροών, να προχωρήσει το σχέδιο αποσυμφόρησης με συνέπεια και σεβασμό στους συνανθρώπους μας.

Αποτέλεσμα του σχεδίου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Μόρια να μείνει με 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμό που εκτίναξε η απραξία της Νέας Δημοκρατίας στους 20.000, μόλις μέσα σε ένα χρόνο. Η ΝΔ συντάχθηκε με τους ακραίους που έκλειναν σύνορα, σήκωναν τείχη και παράτασσαν στρατούς απέναντι στους πρόσφυγες.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Αθανασίου στη Λέσβο, ο κ. Μηταράκης στη Χίο, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Κύτελης και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρης υπόσχονταν προεκλογικά στους οπαδούς τους, ότι θα κλείσουν τη Μόρια και θα απομακρύνουν τους πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά, μόνο και μόνο για να κερδίσουν τις εκλογές.

Σήμερα το ΚΥΤ Μόριας δεν υπάρχει πια και 13.000 άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο, σε βουνά και σε χωράφια. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λάβει έκτακτα μέτρα στήριξης του νησιού, να καλύψει άμεσα όλες τις υγειονομικές ανάγκες και να προχωρήσει επιτέλους με σχέδιο και σοβαρότητα στην άμεση αποσυμφόρηση των νησιών».

Το κάλεσμα του Τμήματος Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει:

«Θα είμαστε εκεί. Θα υπερασπιστούμε την αλληλεγγύη απέναντι στο ρατσισμό, τον πολιτισμό απέναντι στην βαρβαρότητα, την ζωή απέναντι στο θάνατο.

Έξω κι απέναντι από τους συνένοχους του ανθρωπιστικού εγκλήματος που συντελείται στην Μόρια και στα άλλα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Απέναντι στην ηγεσία της ΕΕ που υπέβαλε και την κυβέρνηση Μητσοτάκη που εφαρμόζει τυφλά και με φανατισμό το δόγμα της αποτροπής, συνθλίβοντας ανθρώπινες ζωές. Πνίγοντας στο βυθό του Αιγαίου και στους καπνούς της Μόριας παραδόσεις αλληλεγγύης, αρχές φιλοξενίας, κανόνες δίκαιου».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ