Μόρια: Στο Καρά Τεπέ ο νέος καταυλισμός – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Λέσβο [vids & pics]

Μοιραστείτε το:

Στο Καρά Τεπέ της Λέσβου θα στηθεί ο προσωρινός καταυλισμός για τη στέγαση των προσφύγων και μεταναστών της Μόριας. Σινούκ και ελικόπτερα της Πυροσβεστικής μεταφέρουν σκηνές του Στρατού σε υπαίθριο χώρο. Η περιοχή είναι γνωστή ως «πεδίο βολής», καθώς στο παρελθόν χρησιμοποιείτο για ασκήσεις του Στρατού.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι στο σημείο θα διαμείνουν προσωρινά περίπου 4000-5000 άνθρωποι, που προς το παρόν είναι στο δρόμο για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Παράλληλα, η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στο συγκεκριμένο χώρο, θα έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξει ο κεντρικός δρόμος του νησιού που ήταν αναγκαστικά κλειστός. Στη Λέσβο βρίσκονται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο στρατηγός βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σκούμας, ενώ μετέβη και ταξίαρχος που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για τα μέτρα της επερχόμενης ΔΕΘ και πλέον θα κληθεί να αναλάβει το συντονισμό των επιχειρήσεων στο Λέσβο.

«Όχι σε μια καινούρια κόλαση»

Την ίδια ώρα, μεγάλη κινητοποίηση είναι σε εξέλιξη στον φραγμό της Αστυνομίας κοντά στο Καρά Τεπέ. Περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας με κύριο σύνθημα «Βγήκαμε από την κόλαση της Μόριας, δεν θα πάμε σε άλλη κόλαση». Αυτό που θέλουν είναι όπως λένε να φύγουν από το νησί.

Οι κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει το Αρχηγείο της Αστυνομίας την ενίσχυση των δυνάμεων στη Λέσβο. Συνολικά έχουν μεταβεί ενισχυτικά στο νησί 12 διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ. (11 διμοιρίες των ΜΑΤ και μία των ΥΜΕΤ), πέντε ομάδες ΟΠΚΕ, ενώ σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου έφτασαν και δύο «αύρες» της ΕΛ.ΑΣ. που «επιστρατεύονται» όταν ξεσπούν βίαια επεισόδια. Στη Λέσβο έφτασαν και «αθέατοι» αστυνομικοί ειδικών υπηρεσιών (Αντιτρομοκρατική), οι οποίοι προσπαθούν να ενισχύουν το πληροφοριακό δίκτυο. Πηγές από την Αστυνομία προσθέτουν ότι την ερχόμενη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου θα ταξιδέψουν στο νησί επιπλέον ενισχύσεις από τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, μεγάλο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει εγκατασταθεί στη Μυτιλήνη για να προχωρήσει σε ιχνηλατήσεις και τεστ Covid-19.

Εκτιμάται ότι ομάδες νεαρών μπορεί να επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια, προκειμένου να μην στηθούν νέοι καταυλισμοί. Ήδη γίνεται μία προσπάθεια χαρτογράφησης αυτών που περιγράφονται ως «σκληροπυρηνικοί» και οι οποίοι μπορεί να πρωταγωνίστησαν στους εμπρησμούς στη Μόρια. Πρόκειται για νεαρής ηλικίας Αφγανούς, κάποιοι εκ των οποίων πιθανότατα είναι ανήλικοι.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ