Κρούσματα: Θετικός εκπαιδευτικός στην Αγία Παρασκευή [vids]

Μοιραστείτε το:

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε εκπαιδευτικός σε σχολείο στην Αγία Παρασκευή, όπως αποκάλυψε στο Open TV, ο δήμαρχος της περιοχής Βασίλης Ζορμπάς. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η εκπαιδευτικός έκανε το τεστ πριν από δύο ημέρες, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στους συναδέλφους της να αποχωρήσουν από το σχολείο. Όπως είπε, έχει γίνει ήδη απολύμανση στο σχολείο, καθώς τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου πρόκειται να υποδεχθεί τους μαθητές.

«Ο ΕΟΔΥ αρνείται να έρθει στο σχολείο»

Ο δήμαρχος προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία για τον ΕΟΔΥ. Τόνισε ότι δεν έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση, καθώς αρνείται να επισκεφτεί το σχολείο να πραγματοποιήσει ιχνηλάτηση με το πρόσχημα ότι «πρόκειται για μικρή δομή». Επίσης, όπως σημείωσε ο κ. Ζορμπάς, ο ΕΟΔΥ δεν έχει προχωρήσει σε τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

«Περιμένουμε ακόμα τις μάσκες»

«Καλώ τον ΕΟΔΥ να κάνει τα απαραίτητα» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής. Εξάλλου, αποκάλυψε ότι τρεις μόλις ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχει στα χέρια του ούτε μία, από τις 19.000 μάσκες που αναμένει ο Δήμος του για τα σχολεία της περιοχής. «Δεν έχουμε ενημέρωση για παραλαβή μέσα στο Σαββατοκύριακο» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, από τα 5 εκατομμύρια μάσκες, που πρέπει να δοθούν στους μαθητές όλων των σχολείων, τα 2 εκατομμύρια θα είναι έτοιμα την επόμενη εβδομάδα και όχι ταυτόχρονα με το άνοιγμα των σχολείων.

Περιστέρι

Υπενθυμίζεται ότι θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν ένας εκπαιδευτικός και μια καθαρίστρια σε δυο σχολεία και στο Περιστέρι. Τα κρούσματα ήταν στο 30ο δημοτικό σχολείο και στο 16ο Γυμνάσιο. Αξίζει να σημειωθεί πως άμεσα όλοι οι εκπαιδευτικοί κι εργαζόμενοι στα σχολεία θα υποβληθούν σε τεστ για να είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος

Σε ερώτηση τι θα συμβεί σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε κάποιο βρεφονηπιακό σταθμό, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε: «Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα από το ΕΟΔΥΥ. Για τους βρεφονηπιακούς όπως για τις περισσότερες δημόσιες ή κοινόχρηστες δομές, η οδηγία είναι ότι σε περίπτωση που βρεθεί ένα κρούσμα κλείνει η αίθουσα στην οποία βρίσκεται το κρούσμα αυτό και απολυμαίνονται όλοι οι χώροι του σταθμού αυτού και με ιδιαίτερη έμφαση στους κοινόχρηστους χώρους».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ