Κορονοϊός: Κρούσματα σε εφορίες στην Αττική

Μοιραστείτε το:

Θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε δύο εφορίες στην Αττική, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εφορία της Κηφισιάς αλλά και της Δ’ ΔΟΥ Αθηνών όπου δύο εργαζόμενοι που έκαναν το τεστ βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Σημειώνεται ότι οι δύο εφορίες παραμένουν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, κλειστές στο πλαίσιο των μέτρων για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του κορoνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργείται ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίασε ότι «στις δημόσιες υπηρεσίες έχει εδώ και πολλές εβδομάδες, σταλεί οδηγία ότι χρησιμοποιούν τη μάσκα υποχρεωτικά όσοι υπάλληλοι έρχονται σε επαφή με το κοινό. Οι λογιστές που έρχονται σε επαφή με τους υπαλλήλους τις εφορίας, θα πρέπει να μας πουν αν τηρούνται τα πρωτόκολλα ή όχι. Το δεύτερο στοιχείο είναι τι συμβαίνει όταν εμφανίζεται ένα κρούσμα. Εκεί υπάρχουν επίσης σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το τι συμβαίνει σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία ή άλλο χώρο».

Στην έκτακτη σύσκεψη στο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκαν νέα lockdown, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού, όπως έχουν διαμορφωθεί και με τα χθεσινά αποτελέσματα.

Τα περιοριστικά μέτρα θα εφαρμοστούν στις Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Θα ισχύουν για 14 ημέρες και συγκεκριμένα από αύριο, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 6 π.μ., έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα.

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ