Ιορδανία: Ισχυρές εκρήξεις ισοπέδωσαν αποθήκη όπλων στο Αμάν [vid]

Μοιραστείτε το:

Ισχυρές εκρήξεις που συγκλόνισαν τα ξημερώματα μια στρατιωτική βάση της Ιορδανίας έξω από την πόλη Ζάρκα στο βορειοανατολικό άκρο της πρωτεύουσας Αμάν. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, οι εκρήξεις αυτές, προκλήθηκαν από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα σε μια στρατιωτική αποθήκη που στοιβάζονταν όλμοι.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από την έκρηξη που συνέβη σε μια απομακρυσμένη περιοχή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αμζάντ Ανταϊλάχ σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα σε αποθήκες πυρομαχικών του στρατού που βρίσκονται σε μια απομονωμένη, μη κατοικημένη περιοχή και υπό κάμερες παρακολούθησης», δήλωσε ο Ανταϊλάχ.

Στην περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη στεγάζονται αρκετές στρατιωτικές βάσεις στα ανατολικά της Ζάρκα, κοντά στην πρωτεύουσα Αμάν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει τη Ζάρκα, μια βιομηχανική πόλη, εμποδίζοντας τα αυτοκίνητα να φεύγουν ή να εισέρχονται.

Κάτοικοι ανέφεραν ότι παράθυρα σπιτιών θρυμματίστηκαν σε τμήματα της πόλης, από όπου φαίνονταν μεγάλες φλόγες.

Το Αμμάν ή αλλιώς «γκρίζα πόλη» είναι η πρωτεύουσα της Ιορδανίας (χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας) και του κυβερνείου του Αμμάν και η μόνη με σύγχρονη πολεοδομική υποδομή. Κατοικείται από 2.125.400 ανθρώπους (εκτίμ. 2005). Είναι χτισμένη σε λοφώδες έδαφος στα ανατολικά όρια του Τζέμπελ Ατζλούν, πάνω στις όχθες του μικρού Ουάντι Αμμάν, που ρέει σχεδόν όλο τον χρόνο, και των παραποτάμων του.

Επίκεντρο του οικισμού σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της πόλης ήταν και είναι το μικρό ψηλό τριγωνικό οροπέδιο (το σημερινό Τζέμπελ αλ-Κάλα), βόρεια του ποταμού. Πάνω σε αυτό είχαν χτιστεί οχυρωμένοι οικισμοί από τη μακρινή Αρχαιότητα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ