Γιαννιτσά Δήμαρχος Πέλλας: Ξέφυγε η κατάσταση – Δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουν τα σχολεία [vid]

Μοιραστείτε το:

Σε καθεστώς έκτακτων περιοριστικών μέτρων βρίσκεται πλέον ο νομός Πέλλας, μετά τα 114 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά. Την Πέμπτη κλιμάκια του ΕΟΔΥ, θα μετέβησαν σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης και θα λαμβάνουν δείγματα από τους πολίτες, προκειμένου να φανεί πόσο μεγάλη είναι η διασπορά του ιού στην τοπική κοινότητα.

Σήμερα, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, εξέφρασε την ανησυχία του για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού. «Ο κόσμος δεν ήταν χαλαρός. Τηρούσε τα μέτρα. Ωστόσο για κάποιο λόγο ξέφυγαν τα νούμερα» σημείωσε. Την ίδια ώρα γνωστοποίησε, σήμερα πως θα υπάρξει, η τελική απόφαση, για το αν θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία της περιοχής. Την ίδια στιγμή, σε τρία δημοτικά, υπάρχει πρόβλημα, καθώς όπως είπε, τέσσερις δάσκαλοι νοσούν με κορονοϊό. «Πρέπει να περιορίσουμε τη διασπορά. Αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε τα πάντα, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα καλύτερα» υπογράμμισε, ο δήμαρχος.

Μίνι lockdown σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς

Στην έκτακτη σύσκεψη στο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκαν νέα lockdown, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού, όπως έχουν διαμορφωθεί και με τα χθεσινά αποτελέσματα.

Τα περιοριστικά μέτρα θα εφαρμοστούν στις Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Θα ισχύουν για 14 ημέρες και συγκεκριμένα από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 6 π.μ., έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα.

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ