Τυμπάκι: Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για την επίθεση σε χώρο λατρείας μεταναστών [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Το κατώφλι των δικαστηρίων πέρασαν σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, οι 18 συλληφθέντες από το Ηράκλειο, το Τυμπάκι και το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο των ελέγχων που έγιναν τόσο πριν την προσυγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης όσο και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν αργά το βράδυ στο Τυμπάκι. Πέντε από τους συλληφθέντες προκάλεσαν φθορές σε άτυπο λατρευτικό χώρο που χρησιμοποιούν οι Πακιστανικής καταγωγής μετανάστες που ζουν στην περιοχή. Οι υπόλοιποι έφεραν μαχαίρια, ρόπαλα, μαγκούρες αλλά και ναρκωτικά.

Οι συγκεντρωμένοι, μετά την παρουσία τους στις Μοίρες, με αφορμή το κάλεσμα διαμαρτυρίας κατά των ξένων εργατών που βρίσκονται στη Μεσαρά, έκαναν πορεία ως το Τυμπάκι και επιχείρησαν να βανδαλίσουν το μέρος που χρησιμοποιούν οι μετανάστες εργάτες ως τόπο λατρείας. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά ένας κάτοικος Τυμπακίου, ενώ ακολούθησαν και προσαγωγές από την Αστυνομία. Μάλιστα, έγινε και χρήση χημικών και τα επεισόδια δεν επεκτάθηκαν.

Νωρίτερα, στον κόμβο των Αθανάτων όπου είχε δοθεί το αρχικό ραντεβού, η προσυγκέντρωση ακυρώθηκε μετά από προληπτικούς ελέγχους με την συμμετοχή αντρών των ΤΑΕ και της Τροχαίας. Από νωρίς το πρωί η αστυνομία είχε προχωρήσει στις 12 πρώτες συλλήψεις σε Ηράκλειο, Τυμπάκι και Ρέθυμνο, αφού βρέθηκε οπλισμός στην κατοχή των συλληφθέντων.

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Όχι στη βία, όχι στη ξενοφοβία

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που εκτυλίσσονται στο Τυμπάκι και στη Μεσσαρά, το τμήμα δικαιωμάτων – κινημάτων και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου, προχώρησε σε ανακοίνωση.

«Στο Τυμπάκι και στη Μεσαρά εκτυλίσσεται μια κατάσταση που προσβάλει βάναυσα κάθε έννοια ευνομούμενου και οργανωμένου κράτους. Ντόπιοι και μετανάστες πέφτουν θύματα της παντελούς έλλειψης κυβερνητικής πολιτικής οι οποία οδηγεί σε ακραία φαινόμενα όπως αυτά που παρακολουθούμε.

Όλα ανεξέλεγκτα, αφημένα επίτηδες στην τύχη τους: παράτυπη μετανάστευση, παράτυπη εργασία, παράτυπη «αμοιβή», εκμετάλλευση, τρομοκρατία, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, ανασφάλεια, άγνοια και φόβος για ντόπιους και ξένους, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Το κενό της απούσας πολιτείας στον τομέα της έγκαιρης οργάνωσης, της πρόληψης και της διασφάλισης της ασφάλειας για όλους, καθώς και τις μειωμένες αντιστάσεις μιας εξουθενωμένης και τρομοκρατημένης κοινωνίας, έρχονται να εκμεταλλευτούν ακραία στοιχεία, προπαγανδίζοντας την ιδεολογία του μίσους και της βίας.

Χρειάζεται επειγόντως σχέδιο ομαλής και οργανωμένης ένταξης στην ελληνική κοινωνία, με κανόνες και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Χρειάζεται στήριξη του κοινωνικού κράτους, των υγειονομικών υποδομών, των υποδομών εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και κατοικίας.

Η χώρα μας και ιδιαίτερα η Κρήτη, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και πολιτισμών δεν μπορεί να κάνει πόλεμο στην ίδια την ανοικτή φύση και το χαρακτήρα της, στην εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον πολιτισμό της και που αποτέλεσε το πλεονέκτημά της ανά τους αιώνες.

Επιβάλλεται όμως να απαιτήσει την οργάνωση από την πολιτεία με ανθρωπιστικό, κοινωνικά αποδεκτό και επιστημονικό τρόπο την ένταξη των ανθρώπων αυτών στο ενεργό οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Να υπάρξει φροντίδα για ισότιμες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και αμοιβής, ώστε να πάψουν διάφορα κυκλώματα «δουλεμπορίας» να εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Η συνέχιση αυτής της κατάστασής καλλιεργεί ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις.

Είναι η ώρα που όλοι πρέπει να πάρουν θέση, είναι ώρα δράσης. Κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις, τοπική αυτοδιοίκηση, εκκλησία, φορείς, οργανωμένες κοινωνικές συλλογικότητες, ενεργοί πολίτες.

«Όχι στη βία, στο ρατσισμό και στη ξενοφοβία».

Πηγή φωτό και βίντεο: antilalospress.gr, neakriti

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ