Στην Πρέβεζα η υπερπολυτελής θαλαμηγός του Μεξικανού δισεκατομμυριούχου Μπρους Γκρόσμαν

Φωτο: FB/Giota Georgakou

Στο λιμάνι της Πρέβεζας έχει δεσει εδώ και μερικές ώρες η  θαλαμηγός «Forever One» του Μεξικανού μεγιστάνα Μπρους Γκροσμαν που σίγουρα τραβάει τη  προσοχή!

Το «Forever One» είναι το γιοτ που τραβάει τα βλέμματα όλων σε όποιο λιμάνι και αν αγκυροβολεί.

Φωτο: FB/Giota Georgakou

Για τον δισεκατομμυριούχο Μεξικανό και τη σύζυγό του Έλσα, το πολυτελές σούπερ-γιοτ είναι σαν ένα πολύ μεγάλο διαμέρισμα, που μπορείς να το μετακινήσεις όπου θέλεις. «Όταν ρίξεις 20 εκατομμύρια δολάρια σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, αν δεν σου αρέσουν οι γείτονες ή δεν σου αρέσει η θέα, είσαι κολλημένος σε μια γη από τσιμέντο. Αυτό εδώ, αν δεν μας αρέσουν οι γείτονές μας ή δεν μας αρέσει η θέα, το στρίβουμε και φεύγουμε», έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο βρετανικό εξειδικευμένο έντυπο «Boat International» το 2018.

Στον εξωτερικό διάκοσμο του εντυπωσιακού γιοτ των περίπου 55 μέτρων είναι εμφανές το κόκκινο χρώμα, ένα χρώμα που παραπέμπει στην «Coca Cola», από την οποία ο Γκρόσμαν αντλεί πολλά από τα έσοδα, χάρη στα οποία η περιουσία (net worth) του ιδίου και της αδερφής του, Σίνθια, υπολογίζεται πως ξεπερνά σήμερα το 1,4 – 1,5 δισ. δολάρια.

To Forever One («Για πάντα μία»), που λέγεται πως πήρε το όνομά του προς τιμήν της συζύγου του Γκρόσμαν, Έλσα Ρουΐζ, ναυπηγήθηκε και παραδόθηκε στον επιχειρηματία το 2014 από την «ISA Yachts». Φέρει σημαία Νήσων Κέιμαν και έχει σχεδιαστεί από τον Αργεντίνο αρχιτέκτονα ναυπηγό Horacio Bozzo και το εσωτερικό του από το Studio Massari. Μάλιστα, λέγεται πως οι σχεδιαστές επισκέφτηκαν τις κατοικίες των Γκρόσμαν στη Μαδρίτη, το Τέξας, το Μοντερέι και το Τάμπικο (Μεξικό), ώστε να δουν τον τρόπο που ζουν, ντύνονται και διασκεδάζουν, για να διαμορφώσουν ανάλογα και το πλωτό τους σπίτι.

Το γιοτ, μήκους 54,7 μέτρων, όσο μισό γήπεδο ποδοσφαίρου και πλάτους 10-11, όσο μια τριώροφη κατοικία, μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ επισκέπτες σε τέσσερις πολυτελείς καμπίνες, ενώ έχει πλήρωμα 14 ατόμων. Οι ισχυρές μηχανές «Caterpillar 3512C» του επιτρέπουν να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων, με cruising speed 14-14,5 κόμβων.

Το βιογραφικό του Μπρους Γκρόσμαν

Το 1964 ο πατέρας του Μπρους, Μπάρτον, ίδρυσε στο Τάμπικο του Μεξικού την εταιρεία συμμετοχών «Grupo Continental», που το 2011 συγχωνεύτηκε με την Embotelladoras Arca SAB, σήμερα έχει στην ιδιοκτησία της και λειτουργεί 46 εταιρείες, με αντικείμενο την παραγωγή αναψυκτικών και μεταλλικού νερού, τη διύλιση ζάχαρης, τα συστήματα ψύξης και τα πλαστικά.

Όταν ο Μπάρτον Γκρόσμαν πέθανε το 1999, άφησε στον Μπρους και την αδερφή του Σίνθια, δύο κρίσιμες θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Grupo Continental, μιας από τις πλέον επιτυχημένες επιχειρήσεις του Μεξικού. Τα ονόματα των δύο αδελφών συχνά φιγουράρουν στις λίστες με τους πιο πλούσιους Μεξικανούς. Μετά το πανεπιστήμιο, ο Μπρους Γκρόσμαν, που γεννήθηκε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, εργάστηκε για δύο χρόνια στην Procter and Gamble και ίδρυσε τη δική του εταιρεία, προτού επιστρέψει στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία παράγει, εμφιαλώνει, διανέμει και πουλάει τα brands αναψυκτικών της The Coca-Cola Company στο Μεξικό και άλλες περιοχές της Αμερικής.

 

About Ομάδα Σύνταξης 84459 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*