Σε άθλιες συνθήκες ζει ο Παραολυμπιονίκης Χρήστος Πάκος- Δεν θέλει ελεημοσύνη αλλά δουλειά για να ζει με αξιοπρέπεια

Τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζουν ο Χρήστος Πάκος και η μητέρα του Κασσιανή καταδεικνύουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και που σίγουρα δεν τιμούν κανέναν στην Πρέβεζα του 2020. Δυο άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα ζουν εδώ και χρόνια σε ένα κοντέινερ που τους είχε παραχωρηθεί και που σήμερα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες αφού οι φθορές είναι πολλές και οι συνθήκες διαβίωσης τριτοκοσμικές.
Η κατάσταση όσο περνούν τα χρόνια γίνεται απελπιστική. Ιδιαίτερα όταν πέφτει η νύχτα, η ζωή γίνεται εφιάλτης για τον πάντα χαμογελαστό Χρήστο που όπως ο ίδιος λέει προτιμά να κοιμάται έξω παρά μέσα στο κοντέινερ παρέα με τα ποντίκια. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι σε κάθε γωνιά μπορεί κάποιος να βρει ποντικοφάρμακο ενώ καταστρεμμένο είναι και το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Ο μοναδικός λόγος που θέλει ο Χρήστος Πάκος να μπαίνει μέσα στο «σπίτι» είναι για να βλέπει αν τα μετάλλια που έχει κατακτήσει ως πρωταθλητής των Special Olympics, είναι στη θέση τους, στο ντουλάπι που κρύβει όλη του τη ζωή.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν είναι άθλιες, η σύνταξη της μητέρας δεν φτάνει και η οικογένεια παρόλες τις ανάγκες της προσπαθεί να αντεπεξέλθει όπως μπορεί χωρίς να ζητιανεύει. Ο Χρήστος καθημερινά προσπαθεί να κερδίσει τα προς το ζην ψαρεύοντας. Κάποιες φορές τα καταφέρνει κάποιες άλλες όχι. Αυτό που χρειάζονται άμεσα είναι ένα άλλο σπίτι που να είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτό που ζουν σήμερα αλλά και μια σταθερή δουλειά για το Χρήστο που έχει αποδείξει ότι εύκολα μπορεί να ενταχθεί στην κοινωνία, όπως έγινε και με τις επιδόσεις του στο τένις αφού για να φτάσει ένας αθλητής να πάρει μέρος στους Special Olympics χρειάσθηκε σκληρή δουλειά και προπόνηση.
Η οικογένεια δεν ζητά ελεημοσύνη και η λύση που πρέπει να αναζητήσουν οι φορείς της αυτοδιοίκησης για τον Χρήστο είναι μια μόνιμη δουλειά, η οποία θα του εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη ζωή του, θα του δώσει μεγάλο ενδιαφέρον για να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*