Ολοήμερα σχολεία: Χωρίς προϋποθέσεις οι εγγραφές στα δημοτικά – Θα γίνονται δεκτοί όλοι

Μοιραστείτε το:

Χωρίς προϋποθέσεις θα γίνονται οι εγγραφές στα ολοήμερα προγράμματα των δημοτικών σχολείων, όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση που αφορά την εγγραφή και φοίτηση μαθητών και μαθητριών και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Υπενθυμίζεται ότι πριν την πανδημία οι γονείς έπρεπε να προσκομίζουν βεβαίωση εργασίας και των δύο ή κάρτα ανεργίας ή βεβαίωση ότι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και για τους αυτοαπασχολούμενους, πρόσφατη βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα.

Όπως αναφέρεται στην Απόφαση, που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να εγγράφονται στο Ολοήμερο, κατόπιν σχετικής αίτησης των κηδεμόνων τους. Όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τους διευθυντές και τους προϊστάμενου των δημοτικών σχολείων, καθώς δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις εγγραφής.

Η Απόφαση προβλέπει ότι, προκειμένου να λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα, θα πρέπει να εγγραφούν σε αυτό τουλάχιστον 10 παιδιά. Για τα διθέσια, τριθέσια, τετραθέσια και πενταθέσια δημοτικά, ο αντίστοιχος αριθμός είναι 8, ενώ για τα μονοθέσια αρκεί να εγγραφεί στο Ολοήμερο τουλάχιστον το 1/3 του μαθητικού πληθυσμού.

Η ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου, στις 15:00, εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των κηδεμόνων. Η λήξη του προγράμματος θα είναι στις 16:00, σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Απόφαση, στη συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου θα λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των κηδεμόνων κατά την εγγραφή.

Κεραμέως: Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά

Όλα είναι έτοιμα για την ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας χθες στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής όπου συζητείται η κύρωση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου του Αυγούστου.

Αναφορικά με το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά όλο το πλαίσιο επαναλειτουργίας των πανεπιστημίων, καθώς και για όλες τις δομές πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, έτσι όπως διαμορφώθηκαν σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ.

Η υπουργός ανέφερε πως λειτουργεί ήδη και μία ιστοσελίδα, το mathainoumeasfaleis.gov.gr, που είναι πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, με όλες τις πληροφορίες αναφορικά με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, για όλες τις εκπαιδευτικές δομές, με χρήσιμο υλικό προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, προς μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αναφορικά με τον κορονοϊό, και τις επιπτώσεις στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών.

Επίσης, έχει αναρτηθεί ένα ενημερωτικό βίντεο το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και εστιάζει ιδιαίτερα στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους κατά τόπους συλλόγους, προκειμένου οι γιατροί από την ερχόμενη εβδομάδα να βοηθήσουν με καίριο τρόπο στην ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας δια ζώσης για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης με έμφαση εκ νέου στην μάσκα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ