Μόρια: Πρωτοβουλία Γερμανίας και Γαλλίας για υποδοχή ανηλίκων μετά τη φωτιά

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε την έναρξη γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας, για την υποδοχή στην ΕΕ ανήλικων μεταναστών από το ΚΥΤ της Μόριας, που καταστράφηκε από τις διαδοχικές φωτιές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα εκδηλώθηκε ξανά φωτιά σε τμήμα του καταυλισμού που δεν είχε καταστραφεί από τις προηγούμενες πυρκαγιές. Η καταστροφή του καταυλισμού, τόσο στον χώρο του ΚΥΤ όσο και έξω από αυτό, στον ελαιώνα, είναι ολοκληρωτική, ανέφεραν στο ΑΠΕ πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και ασύλου.

«Η Γερμανία και η Γαλλία θα συμμετάσχουν, ελπίζω και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ», είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου. Η καγκελάριος τόνισε ότι η τραγωδία στον καταυλισμό της Μόριας θα πρέπει να ωθήσει τις χώρες της ΕΕ να καταλήξουν «επιτέλους» σε μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, η οποία σήμερα «δεν υπάρχει».

Υποδοχή προσφύγων ζήτησε ο Αυστριακός πρόεδρος

Την υποδοχή από την Αυστρία, προσφύγων από την κατεστραμμένη από τη φωτιά, δομή υποδοχής προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, ζητά με αναρτήσεις του απόψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, τονίζοντας ότι “πρόσφυγες στη Μόρια και ιδιαίτερα παιδιά χωρίς γονείς, χρειάζονται τώρα τη βοήθεια μας, και η Αυστρία έχει μία μακρά παράδοση να βοηθά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, και διαθέτει το μεγαλείο και τον ανθρωπισμό να κάνει τώρα το σωστό”.

«Η Ευρώπη μας πρέπει να είναι μία ήπειρος ειρήνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι σε αυτήν την κοινή μας Ευρώπη, χιλιάδες άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί κατά τη φυγή τους από τον πόλεμο, από τις διώξεις και τα βασανιστήρια, πρέπει να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες για χρόνια, και τώρα να έχουν χάσει και αυτό το καταφύγιο”, επισημαίνει ο πρόεδρος Βαν ντερ Μπέλεν.

“Η Αυστρία έχει μια μακρά και μεγάλη παράδοση να βοηθά ανθρώπους στην ανάγκη, και οι Αυστριακοί ήταν πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν εκείνους που δεν μπορούσαν πλέον να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Πρόσφυγες στη Μόρια και ειδικά παιδιά χωρίς γονείς, χρειάζονται τώρα τη βοήθειά μας. Η Ευρώπη και η Αυστρία, και σε αυτό είμαι αισιόδοξος, έχουν το μεγαλείο και τον ανθρωπισμό να κάνουν το σωστό. Είναι ακριβώς εκείνες οι στιγμές που μας δείχνουν σε ποια Ευρώπη ζούμε”, τονίζει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84463 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*