Med 7 Κορσική: Η Ευρώπη θα πρέπει να έχει ενιαία θέση έναντι της Τουρκίας διαμηνύει ο Μακρόν [vid]

Μοιραστείτε το:

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Γάλλος ηγέτης, είπε ότι πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη και δυνατή ευρωπαϊκή θέση όλων των κρατών – μελών της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία για να φτάσουμε να έχουμε ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μακρόν είπε:

«Πρέπει να είμαστε σκληροί με την τουρκική κυβέρνηση κι όχι με τουρκικό λαό που αξίζει περισσότερα από την κυβέρνηση του Ερντογάν. Είναι απαράδεκτες όλες οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, χωρίς να σέβεται τα δικαιώματα της Ελλάδας. Πολλαπλασιάζει με τρόπο άδικο τις προκλήσεις. Μιλάμε για τον Σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Θέλουμε να αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση, ο στόχος είναι μια συμφωνία αλλά υπό προϋποθέσεις και η Τουρκία πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της. Πρέπει να δούμε ως Ευρωπαίοι τις κόκκινες γραμμές για να επαννεκινήσουμε έναν γόνιμο διάλογο με την Τουρκία, γιατί δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή. Πρέπει λοιπόν η Ευρώπη να έχει πιο συνεκτική φωνή και πιο ενιαία στάση».

Δίνοντας επίσης έμφαση στο γεγονός ότι η σύνοδος των 7 γίνεται στην Κορσική, είπε ότι δεν είναι τυχαίο το ραντεβού των ευρωπαϊκών χωρών εκεί καθώς η Κορσική είναι το προπύργιο της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

<a href='https://www.flash.gr/tag/moria' title='ΜΟΡΙΑ'>Μόρια</a>: Το μήνυμα αλληλεγγύης του Μακρόν στα ελληνικά” width=”851″ height=”553″></p>
<p>Ο Μακρόν αναφέρθηκε και στο προσφυγικό και όσα έγιναν στην Μόρια και αποκάλυψε ότι <strong>είναι ήδη σε συνεννόηση με την <a href=Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να βρεθεί λύση ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ελλάδα σχετικά με την πυρκαγιά στη Μόρια, εξέφρασε  και χθες ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στα ελληνικά με ανάρτηση στο facebook. «Η πυρκαγιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αποτελεί ένα επιπλέον δράμα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε δεινή κατάσταση. Η Γαλλία θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Αύριο θα δω τον Κυριάκο Μητσοτάκη» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν, στις 5 το απόγευμα, κι από κοινού αναμένεται να στείλουν ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, αλλά και στη συνάντηση των μεσογειακών χωρών στη Σύνοδο του Νότου, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα βάλει στο τραπέζι το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο της Κοινής Διακήρυξης του MED7 ικανοποιεί την ελληνική πλευρά, καθώς, περιλαμβάνει αναφορές που δικαιώνουν θέσεις που εκφράζει η Ελλάδα και η Κύπρος απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα. Επίσης, περιέχει σημεία που δικαιώνουν τις θέσεις για τα δικαιώματα των νησιών στις θαλάσσιες ζώνες.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ