Γιαννιτσά κορονοϊός: Αναστολή λειτουργίας της εταιρείας κονσερβοποιίας με τα δεκάδες κρούσματα

Μοιραστείτε το:

Σε αναστολή λειτουργίας εταιρείας κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά προχώρησε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα).

Συγκεκριμένα με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 7 ημέρες από 11-09-2020 και ώρα 06.00 έως 18-09-2020 και ώρα 06.00», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες η διοίκηση του εργοστασίου είχε βγάλει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία διέκοπτε προσωρινά τη λειτουργία του, καθώς την Τρίτη είχαν καταγραφεί 46 κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους που υποβλήθηκαν σε τεστ σε δύο νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η εταιρεία μας, η οποία σημειωτέων τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον COVID-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρει χαρακτηριστικά η κονσερβοποιία.

Το χρονικό των μολύνσεων

Η εταιρεία απασχολεί 680 εργαζόμενους, που ζουν σε κοντινές περιοχές σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Πιερία. Οι ασθενείς ήδη έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα μεταξύ 30 εργαζομένων οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα Κιλκίς όπου κατοικούν, με λεωφορείο.

Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν άλλα οκτώ κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ εργαζομένων στο εργοστάσιο που μετακινούνται όμως, από την Πιερία προς τα Γιαννιτσά. Πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν ήδη τα 46, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα εκατοντάδων ακόμη, τεστ.

Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης γίνονται τεστ και στους άλλους εργαζόμενους, τόσο από τα Γιαννιτσά όσο και από τη Γουμένισσα, αλλά και στους συγγενείς και τις επαφές των κρουσμάτων.

Η επιβεβαίωση των κρουσμάτων στην κονσερβοποιϊα προκαλεί μεγάλη ανησυχία με δεδομένο ότι απασχολούνται  680 εργαζόμενοι από την Πιερία, την Πέλλα και το Κιλκίς.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ