Φωτιά τώρα στη Ραφήνα – Εκκενώνεται οικισμός

Μοιραστείτε το:

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ραφήνα. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ειδικότερα, κινητοποιήθηκαν 65 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και 3 Ε/Π. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Η φωτιά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι κοντά στην Αρτέμιδα και κατακαίει χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώνεται ο οικισμός Αγία Κυριακή στη Ραφήνα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Νέο Βουτσά

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε περί τις 9.30 το πρωί της Πέμπτης στο Νέο Βουτζά, σε δασική έκταση έκταση βόρεια της Μονής Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης. Στο σημείο επιχειρούσαν 31 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα ενώ από αέρος γίνονταν ρίψεις νερού από τρία ελικόπτερα.

Κανένα ενεργό μέτωπο στο Δήμο Σαρωνικού

Υπό πλήρη έλεγχο ετέθη και η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Δήμο Σαρωνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο. Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή τους στη δύσκολη χθεσινή ημέρα πυροσβέστες και εθελοντές για τη βοήθειά τους.

Συγκεκριμένα, απευθύνει θέλησε να ευχαριστήσει: το Πυροσβεστικό Σώμα, την Αστυνομία, την Τροχαία, την Πολιτική Προστασία, την Περιφέρεια Αττικής, τους όμορους δήμους, τις εθελοντικές ομάδες, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Σώμα Σαμαρειτών του ΕΕΣ. Παράλληλα, έσπευσε να ευχαριστήσει και τα ξενοδοχεία Grand Resort Lagonissi, όπου φιλοξενήθηκαν οι οικότροφοι του «Αργώ» μετά την επιβεβλημένη απομάκρυνσή τους από το Οικοτροφείο και Alexander Beach Hotel, στο οποίο κατευθύνθηκαν 90 άτομα μετά την προληπτική εκκένωση οικισμών και από το Γηροκομείο της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως στην Παλαιά Φώκαια και το ξενοδοχείο Saron στο Λαύριο.

Επίσης, ο Δήμος εξέφρασε τις ευχαριστίες στις επιχειρήσεις και στους ιδιώτες που προσφέρουν αυτές τις κρίσιμες ώρες σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής που με ψυχραιμία συνεργάστηκαν με τους αρμόδιους φορείς. Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Τέλος, εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες καθώς οι καιρικές συνθήκες εξακολουθούν και σήμερα να είναι εξαιρετικά δύσκολες με αυξημένη επικινδυνότητα (κατηγορία κινδύνου 4) λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ