Φωτιά τώρα: Πάνω από το Λύρειο στον Νέο Βουτζά – Επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική και στην Πολιτική Προστασία Ραφήνας το πρωί της Πέμπτης (10/9) για φωτιά που έχει ξεσπάσει πάνω από το Λύρειο Ίδρυμα στον Νέο Βουτζά.

Πολύ υψηλός σε 12 περιοχές – Σε γενική επιφυλακή η πυροσβεστική

Σε γενική επιφυλακή βρίσκονται για δεύτερο 24ωρο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και η σημερινή ημέρα αναμένεται πολύ δύσκολη καθώς σε συνολικά 12 περιοχές της επικράτειας ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματειάς Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Δείτε τον χάρτη:

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84463 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*